KIPAR: Anastasijades i Malas u drugom krugu

Anastasijades (66) i Stavros Malas (45), koga podržava komunistička partija AKEL, nadmetaće se u drugom krugu predsedničkih izbora na Kipru, koji će biti održani 24. februara

  • 0

Konzervativni lider Nikos Anastasijades (66) i Stavros Malas (45), koga podržava komunistička partija AKEL, nadmetaće se u drugom krugu predsedničkih izbora na Kipru, konačni su rezultati današnjeg, prvog kruga glasanja, preneo je AFP.

Anastasijades, koji predvodi partiju Disi, osvojio je 45 odsto glasova, a Malasu je pripalo 27.

Prema ranije objavljenim izlaznim anketama sa birališta, na današnjim predsedničkim izborima na Kipru pobedio je konzervativni lider Anastasijades, koji je dobio 51,1 odsto glasova.

Drugi krug predsedničkih izbora biće održan 24. februara.

Današnji predsednički izbori smatraju se za jedne od ključnih od sticanja nezavisnosti Kipra i na njima su Kiprani birali predsednika koji će imati odgovornost da pregovara o finansijskoj pomoći kako bi ta mala ostrvska zemlja izbegla bankrot i novu dužničku krizu u evrozoni.

Najteža ekonomska kriza na Kipru u poslednje četiri decenije potisnula je podeljeni status ostrva kao glavno pitanje na ovogodišnjim izborima.

Anastasijades se najviše zalaže za finansijsku pomoć od svih glavnih predsedničkih kandidata. On je obećao brzo sklapanje sporazuma o paketu pomoći sa Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA