Srpski investitori zainteresovani za Luku Bar

Tender će biti raspisan do kraja juna ove godine

  • 0

Tender za prodaju državnog paketa akcija crnogorske kompanije "Kontejnerski terminali i generalni tereti", koja je deo Luke Bar, biće raspisan do kraja juna ove godine, najavio je danas u Beogradu ministar saobraćaja Crne Gore Andrija Lompar, a ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić je kazao da su srpski privrednici zainteresovani za barsku luku. 

Lompar je, odgovarajući na pitanje novinara kada će Crna Gora raspisati novi tender za Luku Bar, kazao da se već pripremaju za taj posao i da su već izabrali pravnog konsultanta koji priprema tender.

Lompar je, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u vazdušnom saobraćaju između Srbije i Crne Gore, kazao da se već obavljaju razgovori sa zainteresovanim investitorima.

Za privatizacionog savetnika izabrana je konsultantska kuća "Rebel" iz Holandije, u toku je priprema tenderske dokumentacije i već ima zaintresovanih firmi iz Srbije, Italije i Mađarske.

Na tenderu 2010. nije stigla ni jedna ponuda, iako se najavljivalo učešće kompanija čija su sedišta na Filipinima, u Libanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Srbiji.

Tom prilikom je nuđeno 54 odsto državnih akcija, a u firmi je bilo zaposleno 980 radnika.

 

(Telegraf.rs / Tanjug, Foto: gsv.gov.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA