Odložene završne reči na suđenju "stečajnoj mafiji"

Prvi na optužnici označen je Goran Kljajević, dok se nekadašnji direktor "C marketa" Slobodan Radulović nalazi u bekstvu i sudi mu se u odsustvu

  • 0

Izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane na suđenju grupi poznatoj kao "stečajna mafija" u Specijalnom sudu u Beogradu ponovo je odloženo na zahtev odbrane.

Advokati optuženih i danas su predložili veliki broj novih dokaza i svedoka, što je sud odbio, pa su završne reči zakazane za sutra.

- Zakon mi nalaže da vodim računa kako ne bi došlo do odugovlačenja postupka - rekao je sudija Dušan Vojnović, obrazlažući odluku tročlanog veća koje je ocenilo da su predlozi odbrane dati s namerom da se odugovlači postupak.

Advokat Vladimir Horovic, branilac optuženog Slobodana Radulovića, bivšeg sirektora "C markerta" kome se sudi u odsutvu, podneo je u ime svog klijenta zahtev za saslušanje Vojislava Koštunice, Dragana Jočića, Aleksandra Vlahovića, Dejana Mihajlova, Aleksandra Nikitovića, kao i Miroslava Miškovića.

Njihovo saslušanje je traženo da bi se, kako je rekao Horovic, utvrdilo kolika je bila imovina "C marketa".

Podsetimo, završnica procesa koji je počeo hapšenjem osumnjičenih u aprilu 2006. godine odložena je u decembru, jer je tokom ročišta prvooptuženi u tom procesu, bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević završio u bolnici Sveti Sava, nakon što je pao u nesvest na suđenju.

To se, prema advokatu odbrane iz tog procesa, dogodilo pošto mu je sud zabranio da uloži prigovor na odluku da ga zastupa branilac po službenoj dužnosti Milan Birman, kog mu je postavio sud, jer je prethodno njegov izabrani branilac i brat Marko Kljajević napustio suđenje revoltiran nekim odlukama predsednika veća Dušana Vojinovića.

Sud je tada naložio medicinsko veštačenje Kljajevićevog zdravstvenog stanja, a kakav je ishod veštačenja, biće poznato danas.

Optužnica protiv okrivljenih podignuta je u oktobru 2006, šest meseci nakon hapšenja osumnjičenih, a suđenje je počelo u januaru 2007.

Preciziranom optužnicom koja je sa 200 skraćena na 79 strana, Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo je od više krivičnih dela, i štete koja se optuženima prvobitno stavljala na teret kao u slučaju prodaje KEB banke, oštećenja Fonda za razvoj Srbije, Poštanske štedionice, "Ineksa".

Tužilaštvo je, takođe, odustalo od krivičnog gonjenja Svetlane Pantović Brašnjević i sada su njom obuhvaćena 34 okrivljena.

Prvi na optužnici označen je Goran Kljajević, a pored njega kao organizatori pominju se beogradski advokat Nemanja Jolović, nekadašnji direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pijevčević, vlasnik "Eko-produkta" Milinko Brašnjević, kao i nekadašnja direktorka Poštanke štedionice Jelica Živković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA