Medojević hoće da zabrani Milovu stranku!

Lider Pokreta za promene inicirao da se pred Ustavnim sudom Crne Gore pokrene procedura za zabranu rada Demokratske partije socijalista zbog diskriminacije građana na osnovu političkog uverenja

  • 5

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević inicirao je da se pred Ustavnim sudom Crne Gore pokrene procedura za zabranu rada Demokratske partije socijalista.

On je tu inicijativu dostavio ministrima unutrašnjih poslova i ljudskih prava, Rašku Konjeviću i Suadu Numanoviću, kao i ombudsmanu Šućku Bakoviću. Medojević je, kako prenose podgorički mediji, ocenio da DPS u kontinuitetu masovno diskriminiše veliki broj građana Crne Gore zbog njihovog političkog opredeljenja.

Prema njegovim rečima, nakon afere "snimak" jasno je da se diskriminacija ogleda u zloupotrebi državnih organa, javnih i preduzeća u većinskom vlasništvu države u cilju sprečavanja građana, za koje DPS sumnja ili zna da ne glasaju za tu partiju, da ostvare svoja prava i uživaju slobode zagarantovane Ustavom.

Medojević je istakao da postoji osnovana sumnja da, suprotno zakonu, veći broj zbirki podataka, koje po zakonima vode državni organi i organi uprave, koriste osobe iz DPS za prikupljanje podataka o građanima u cilju ostvarivanja isključivog političkog interesa te stranke.

Podgorički "Dan" objavio je ranije u nekoliko nastavaka transkripte sa sastanka rukovodstva DPS-a od 30. juna prošle godine, na kome je dogovarano da se novcem iz budžeta obezbedi zapošljavanje isključivo članova i simpatizera te stranke kako bi se obezbedilo što više glasova na parlamentarnim izborima, koji su održani 14. oktobra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA