SAZNAJEMO: Provaljeno u vilu u kojoj živi Jovanka Broz!

Lopov ušao u podzemni deo vile Bor u kojoj živi Brozova. Prema prvim informacijama, ništa nije odneto iz kuće, u kojoj Jovanka nije bila u tom trenutku. Nakon provale, policija postavila obezbeđenje koje ne dozvoljava prilaz

  • 4

Jovanka Broz, udovica Josipa Broza Tita, bila je meta za sada nepoznatog napadača, saznaje Telegraf!

Lopov je provalio u podzemni deo vile Bor na Dedinju u kojoj živi Brozova. Prema prvim informacijama, ništa nije odneto iz kuće, u kojoj Jovanka nije bila u tom trenutku.

Policija je odmah izvršila uviđaj na licu mesta.

Nakon provale, ekipa Telegrafa je posetila kuću u kojoj živi Jovanka Broz.

Ispred vile koja se nalazi na Dedinju, u ulici Bulevar Mira, odnosno Bulevar kralja Aleksandra Karađorđevića 75, postavljeno je obezbeđenje koje ne dozvoljava prilaz vili.

Kako saznajemo, radi se o policajcu u civilu, koji je postavljen nakon provale,  i on ne dozvoljava novinarima da priđu vili.

- Molim vas da pređete preko puta, prilaz nije dozvoljen - je bilo sve što je moglo da se čuje od njega.

Inače, iako je vila u kojoj stanuje Jovanka Broz pre godine renovirana, ona odskače od onih koje se nalaze u njenoj blizini, a "zub vremena" je učinio svoje i vidljivo zaostaje za komšilukom. Stara fasada i ograda, kao nedostatak video nadzora, verovatno su doprineli da ova kuća postane lak plen za pljačkaše.

Sa ovim se je složio i advokat Jovanke Broz Toma Fila, koji je istakao da je neophodno da se posle nekoliko decenija reši pitanje obezbeđenja ovog objekta.

- Zgrada je vlasništvo države Srbije, a ne Jovanke Broz, pa je država trebalo da čuva svoje vlasništvo. Njihova je zgrada, nije njena, niti postoji njen zahtev da to bude njena zgrada. Vila nije ni nacionalizovana ni konfiskovana, to je zgrada koju je Srbija otkupila od vlasnika koji nije imao naslednike i pred smrt je prodao.  Stvar je bezbednosti, i zgrada je trebalo da bude čuvana danju i noću. Taj postupak je bio u toku dok sam ja bio njen zastupnik, ali ne znam šta su uradili advokati koji su došli posle mene. Bilo je nekoliko stvari koje je trebalo rešiti, pitanje straže, posluge, baštovana, automobila i ostalo. Kada sam ja otišao, to je bilo na putu da se reši, ali očigledno nije rešeno - rekao je Fila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoka

    18. februar 2013 | 11:54

    Eh da je Tito ziv napunio bi opet goli otok

  • Katharine Cvetkovic-Lovrencic

    18. februar 2013 | 11:52

    Znaci BRUKA I SRAMOTA ZA OVAJ GRAD I DRZAVU DAKLE LOPOVA NA SVE STRANE GAMADI MARS ODAVDE!!!!!

  • Gogy

    18. februar 2013 | 12:42

    Da ja uhvatim tog lopova odsto bi ga od batina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA