SIRIJA: Pobunjenici zauzeli aerodrom u Alepu!

Sirijska vojska se priprema da u narednih 48 sati "očisti" oblasti pod kontrolom pobunjenika u toj strateški važnoj severnoj provinciji. Najmanje 122 osobe poginule su juče u sukobima širom Sirije

  • 0

Sirijski pobunjenici su zauzeli ključni vojni kontrolni punkt blizu aerodroma u Alepu u sukobu sa vojnicima oko kontrole nad nekoliko aerodroma na severu zemlje, saopštila je nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava.

- Pobunjenici su zauzeli kontrolni punkt koji je od vojnog aerodroma Najrab udaljen nekoliko stotina metara i nalazi se na samom putu koji vodi do međunarodnog aerodroma u Alepu - izjavio je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On je dodao da su se pobunjenici sukobili sa vojskom i na putu koji vodi do aerodroma.

Oni su 12. februara krenuli u ofanzivu sa ciljem da zauzmu glavnu vazduhoplovnu bazu i međunarodni aerodrom u provinciji Alep, u pokušaju da zaustave paljbu vazduhoplovstva i zaplene municiju iz njegovih skladišta.

Pobunjenici pokušavaju da zauzmu međunarodni aerodrom koji je zatvoren od 1. januara.

U međuvremenu, sirijska vojska se priprema da u narednih 48 sati "očisti" oblasti pod kontrolom pobunjenika u toj strateški važnoj severnoj provinciji, piše prorežimski list "Vatan".

Najmanje 122 osobe poginule su juče u sukobima širom Sirije, tvrdi Opservatorija.

Prema podacima UN, od početka sukoba u toj zemlji pre skoro dve godine, poginulo je više od 70.000 ljudi.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA