KRAJ EVROPE: Tek svaki treći Britanac bi da ostane u Uniji!

Britanski premijer Dejvid Kameron, koji je ranije odolevao apelima da raspiše referendum o tome da li Britanci žele da ostanu u EU ili da izađu iz nje, prošlog meseca je konačno popustio pod pritiskom i obećao da će to učiniti 2017. godine

  • 0

Tek svaki treći Britanac bi glasao za ostanak u EU, ako bi sutra bio raspisan referendum, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela agencija "Haris internešenel" za londonski list "Fajnenšel tajms".

Čak 50 odsto birača bi glasalo za izlazak iz EU, 33 odsto za ostanak, a 17 odsto ne bi uopšte glasalo.

Među onima koji su za izlazak iz EU samo 12 odsto bi promenilo mišljenje kada bi se promenili uslovi članstva, 47 odsto je reklo da bi "možda" promenili mišljenje, ali 41 odsto njih bi apsolutno ostali pri svom stavu.

Oko 45 odsto birača smatra da Velika Britanija i dalje ima koristi od članstva u EU, dok samo 34 odsto misli da nema.

Isto tako, 86 odsto birača se bar donekle plaši da će se neizvesnost oko članstva u EU negativno odraziti na privredu. Međutim, samo 31 odsto Britanaca smatra da će britanska privreda biti oslabljena ako izađe iz EU.

Britanski premijer Dejvid Kameron, koji je ranije odolevao apelima da raspiše referendum o tome da li Britanci žele da ostanu u EU ili da izađu iz nje, prošlog meseca je konačno popustio pod pritiskom i obećao da će to učiniti 2017. godine.

On je rekao da će, ako njegova partija pobedi na sledećim izborima, pokušati da vrati neka ovlašćenja od Brisela pre nego što raspiše referendum.

(Telgraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA