Španija će izručiti Srbiji Vladu Budalu

Odbrana Vladimira Milisavljevića žalila se Vrhovnom sudu Španije na odluku o izručenju, tvrdeći da su u predmetu ima nedostataka, ali je te primedbe Vrhovni sud odbacio

  • 3

Vrhovni sud Španije odbio je žalbu pripadnika zemunskog klana Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala, na odluku Saveta ministara Španije da bude izručen Srbiji.

Taj sud se složio da "pronađe put za ekstradiciju'' Milisavljevića Srbiji i potvrdio odluku španskog Veća ministara od 30. marta 2012. o izručenju optuženih našoj zemlji.

Milisavljevićeva odbrana se žalila Vrhovnom sudu na odluku o izručenju, tvrdeći da su učinjeni nedostaci u predmetu, ali je te primedbe Vrhovni sud odbacio. Sud je prošlog meseca odlučio da odobri ekstradiciju Milosavljevića Srbiji.

Milosavljević je osuđen u odsustvu na 40 godina zatvora zbog zločina ''zemunskog klana'' i još na 35 godina zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Ðinđića.

Njemu se u Španiji sudi i zbog sumnje da je navodno 2006. godine učestvovao u ubistvu pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA