STRAŠNO: Penzioner izbo bivšu ženu zbog novca

Radomir Božanin (64) ubio je nekadašnju suprugu Olgu nakon svađe oko novca, koja se odigrala u kući gde su nekada živeli zajedno

  • 1

Penzioner Radomir Božanin (64) iz Novog Kneževca ubio je bivšu suprugu Olgu (61), sa kojom godinama nije bio u dobrim odnosima. Krvavom piru u dvorištu njihove nekadašnje zajedničke kuće, u kojoj je Olga nakon razvoda živela sama, prethodila je žučna svađa, najverovatnije oko novca.

Kako piše dnevni list "Kurir", zločin se dogodio u nedelju, 17. februara, uveče. Olga je, ne želeći da se prepire s bivšim mužem, iz kuhinje, gde se rasprava rasplamsala, istrčala u dvorište. Radomir je zgrabio kuhinjski nož, sustigao je i počeo mahnito da je bode po glavi i telu. Kad je posle nekoliko minuta shvatio da je Olga mrtva i da je potpuno masakrirao njeno telo, pozvao je svog advokata i staloženo mu rekao:

- Ubio sam je, dolazi da mi pomogneš!

Olglin brat Dušan Trolić kaže da njegovi sestra i zet ni tokom bračnog života nisu bili u dobrim odnosima.

- Za trideset godina, koliko su bili u braku, sestra je malo toga lepog zapamtila. Mnogo puta je od njega dobila batine. Radomir je prisvojio zajedničku ušteđevinu od oko 5.000 evra, otišao od nje i kupio drugu kuću. Jedno vreme Olga je živela kod mene. Pokrenula je brakorazvodnu parnicu, koju je na kraju i dobila. Sudski su se razišli pre dve godine - kaže brat nesrećne žene.

Prema njegovim saznanjima, Radomir je i nakon razvoda pretio Olgi, te je čak dao i oglas u kom njenu kuću nudi na prodaju za 14.000 evra.

- I meni je pretio. Jednom me je zaustavio i rekao: 'Šta hoćete, da otmete moju muku? Je.em vam mater.' Nisam se upustio u raspravu. U nedelju je čitav dan pio u kafani - kaže Dušan.

Prema nezvaničnim informacijama, razlog svađe, odnosno motiv ovog ubistva najverovatnije je novac.

- Policija je 2011. godine protiv Radomira podnela krivičnu prijavu kojom ga je teretila za nasilje u porodici. Olga ga je tužila i za nasilje u porodici. Posle brakorazvodne parnice sud je presudio u njenu korist, pa je sa Radomirove penzije skidan deo novca. Kobne večeri su se, najverovatnije, posvađali oko novca - kažu u policiji.

(M. S. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mabula

    19. februar 2013 | 09:32

    Nisu mi jasni rođaci tih maltretiranih žena, kako mogu da se ne umešaju i ubiju boga u budali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA