Jovankin advokat: Odnet novac, zlato i brojne dragocenosti!

Iako su prve vesti nakon pljačke vile na Dedinju udovice Josipa Broza Tita govorile da ništa nije odneto, ispostavilo se suprotno, a visina ukupne štete biće poznata nakon završetka istrage

  • 8

Advokat Bojana Pavlović Sarić, koja zastupa Jovanku Broz, izjavila je da su u pljački vile na Dedinju odnete brojne dragocenosti, ali da konačan spisak još nije utvrđen.

Iako su prve vesti nakon pljačke govorile da ništa nije odneto, ispostavilo se suprotno, a visina ukupne štete biće poznata tek nakon završene kompletne istrage.

Udovica Josipa Broza Tita opljačkana je u nedelju po podne, a pljačku je prijavilo obezbeđenje koje je čuva, posle čega je policija izvršila uviđaj, precizirala je Pavlović Sarić.

Ona je navela da su pljačkaši juče u popodnevnim časovima najpre provalili u podrum kuće, a potom se popeli na sprat, ali nisu došli do dela kuće u kom je boravila Brozova, tako da ona nije primetila da su lopovi u kući.

Advokatica je ukazala da su iz obijenog pisaćeg stola Jovanke Broz odneti papiri, zatim da su ukradeni novac, nakit i druge dragocenosti, kao i vredna skulptura.

Jovanka Broz jučerašnju provalu povezuje sa ostavinskim postupkom koji se vodi više od dve decenije, napomenula je Pavlović Sarić.

- Taj postupak se  razvlači godinama, spisi predmeta su non-stop u Upravi Prvog osnovnog suda, a ne pred sudijom - navela je Pavlović Sarić, i napomenula da je Brozova udovica nakon smrti muža ostala bez penzije i bez bračne tekovine koja je još u tom "ostavinskom postupku".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA