Stigao predlog jemstva za Miškoviće

- Očekujem da će Apelacioni sud vrlo brzo odlučiti o žalbama, jer se radi o pritvorskom predmetu, a mi ćemo se narednog ili istog dana odrediti prema predmetu za ukidanje pritvora uz jemstvo - kazao je Radisavljević

  • 2

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da će se tužilaštvo o predlogu jemstva i ukidanja pritvora Miškovićima izjasniti nakon odluke Apelacionog suda o žalbama.

Miljko Radisavljević potvrdio je da je predlog odbrane vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka za ukidanje pritvora uz jemstvo stigao u tužilaštvo, rekavši da odbrana nije ponudila tačan iznos jemstva, već da je ostavila sudu da oceni koji bi iznos bio adekvatan da zameni meru pritvora.

- Očekujem da će Apelacioni sud vrlo brzo odlučiti o žalbama, jer se radi o pritvorskom predmetu, a mi ćemo se narednog ili istog dana odrediti prema predmetu za ukidanje pritvora uz jemstvo - kazao je Radisavljević.

Miškovićima je pritvor, u kome borave od 12. decembra, produžen 8. februara na još jedan mesec. Osim njih, u pritvoru je i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, dok se ostalih sedam osumnjičenih za pronevere s putarskim preduzećima brane sa slobode.

Oni se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih - neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću deset miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Advokati Miškovića nedavno su najavili da će podneti zahtev da se njihov branjenik brani sa slobode i da će za to ponuditi jemstvo, jer smatraju da za to ima osnova, budući da je jedan od glavnih razloga produžavanja pritvora Miškoviću - uticaj na svedoke - sada "rešen", jer su svi planirani svedoci već saslušani.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuhra

    19. februar 2013 | 16:03

    Ma da na kraju tako biva,plati slobodu navodno da se brani i zatvor zauvek zaobidje ko i mnogi sto su dosad Para bije gde burgija nece

  • Coa

    19. februar 2013 | 19:42

    U hag bi ih ja poslao na dozivotna sudjenja!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA