Direktor lažno prijavljivao mrtvu junad!

U periodu od januara 2010. do jula 2012. Dragan Č. (59), direktor Privrednog društva "Hrastovača" u Požarevcu, ovom osiguravajućem društvu dostavio je neistinite izveštaje o težini i broju uginulih junadi, na osnovu čega je za svoje preduzeće ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000.000 dinara

  • 1

Protiv Dragana Č. (59), direktora Privrednog društva "Hrastovača" u Požarevcu, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio prevaru u osiguranju, kojom je kompanija "Dunav osiguranje" oštećena za 3.000.000 dinara. Kao direktor "Hrastovače", koja se bavi tovom junadi u selu Kličevac, osumnjičeni je sklopio polisu osiguranja životinja sa novosadskom filijalom kompanije "Dunav osiguranje".

- U periodu od januara 2010. do jula 2012. godine, on je ovom osiguravajućem društvu dostavio neistinite izveštaje o težini i broju uginulih junadi, na osnovu čega je za svoje preduzeće ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000.000 dinara. Policija osnovano sumnja da su navodno uginulu junad klali u privatnim klanicama i na ovaj način ostvarivali dobit - kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Krivična prijava podneta je i protiv direktorke novosadske filijale "Dunav osiguranja" Nade G. (45) iz Novog Sada zbog nesavesnog rada u službi. Ona se tereti da je, propuštanjem dužnog nadzora, nesavesno postupila u vršenju svoje službene dužnosti i omogućila farmi junadi "Hrastovača" protvpravnu imovinsku korist na štetu svoje firme.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    19. februar 2013 | 17:13

    Dunav je najgore osiguranje!!! Kod njih ,ako ikako moze ,da platis polisu , a nista da ti ne daju za uzvrat!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA