"AL DAHRA": Proizvodićemo hranu u Srbiji za čitav svet! (FOTO)

Najpoznatija firma iz UAE za proizvodnju hrane zaniteresovana za investiranje u Srbiji najavljuje svoj dolazak čim se ratifikuje međudržavni sporazum dve zemlje

  • 8

Potpisivanjem međudržavnog sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije koji su potpisali prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i šeik Abdulah bin Zajad, otvoren je put za dolazak "Al Dahre" u Srbiju i investiranje tog arapskog giganta u poljoprivredu naše zemlje.

- Međudržavnim sporazumom i njegovom ratifikacijom u Skupštini Srbije biće postavljen temelj i pravni osnov za ugovor s kompanijom "Al Dahra" - najavio je potpredsednik Upravnog odbora te kompanije Hadim Abdula al Darei.

On je istakao da Srbija ima zemlju, vodu i da je potrebno da se samo stave mašine i da se krene s poslom.

- Čekamo da se ratifikuje sporazum i da krenemo u realizaciju posla. Što se nas tiče, nakon sedam meseci od formiranja zajedničke firme možemo da počnemo s proizvodnjom - najavo je Al Darei.

Prema njegovim rečima, "Al Dahra" je ozbiljno zainteresovana za ulaganje u Srbiju.

- "Al Dahra" smatra da je Srbija dobro mesto za ulaganje, zemlja je plodna i iz nje će imati benifit svi - rekao je on, i dodao da će "PKB" biti njihov partner u čitavom poslu koji sledi.

Prema rečima ljudi iz kompanije "Al Dahra", nakon ratifikovanja sporazuma u Skupštini pristupiće se formiranju zajedničkog preduzeća između Srbije i UAE u kojoj će naša zemlja imati 20 odsto vlasničkog udela.

"AL DAHRA" NAMERAVA DA IZGRADI PET FABRIKA ZA PRERADU HRANE!

Ministar finansija Mlađan Dinkić ranije je najavio da će "Al Dahra", kao jedna od najvećih kompanija u oblasti agroindustrije u svetu, koja je prošle godine izvezla poljoprivredne proizvode za 800 miliona dolara, doći u Srbiju.

Dinkić je naveo i da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata namerava da u Srbiji izgradi pet fabrika za preradu hrane, a u narednih mesec i po dana trebalo bi da odluči na kojim lokacijama, a Bačka Palanka sigurno će biti jedna od opština u kojima će se graditi.

"Al Dahra" je zainteresovana i za luku Pančevo, pa bi oko 40 hektara državnog zemljišta u tom gradu trebalo bi da bude stavljeno u funkciju izgradnje nove luke, gde bi bio logistički centar, pre svega poljoprivrednih, ali i industrijskih proizvoda.

S predstavnicima "Al Dahre" razgovara se i o unapređenju poslovanja državne kompanije "Jugoslovensko rečno brodarstvo". Postoji ideja da se u uloži 40 miliona evra u kupovinu novih brodova jer je sadašnja flota stara.

(Iz Abu Dabija: Darko Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Čvorović

    20. februar 2013 | 02:39

    Uz dobre prinose oni računaju i na jeftinu radnu snagu. Šta ga zabole za Srbina ima da rinta dok ne postigne proizvodni plan. Nosiće i novac i robu iz Srbije a mi ćemo se zadovoljavati time da smo zaradili mesečnu platu radeći na sopstvenoj zemlji, kupovaćemo proizvedene tu tom istom platom a plodove našega rada zgrtaće neko drugi.

  • русија

    19. februar 2013 | 19:16

    Са арапима ће да нам процвета ...

  • русија

    20. februar 2013 | 04:06

    еее луди народе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA