Hrvatski veterani osudili ćirilične grafite u Lovasu

Vukovarski HDZ osudio je skrnavljenje spomen-obeležja žrtvama rata, dodajući da su takve stvari proizvod ideje da se nasilno uvede dvojezičnost na području grada

  • 7

Hrvatsko ministarstvo veterana i vukovarska organizacija HDZ-a osudili su kao vandalizam ispisivanje ćirličnih grafita na Spomen-obeležju žrtvama rata u blizini farme Lovas, a policija je protiv nepoznatih počinilaca podnela krivičnu prijavu.

- Skrnavljenje ovog spomenika predstavlja najnižu uvredu svim žrtvama ratnih zločina u ratu 90-ih, članovima njihovih familija, ali i građanima Hrvatske. Ministarstvo čvrsto veruje da će počinilac ovog vandalizma, kojim se na najgnusniji mogući način omalovažavaju nevine žrtve ratnih zločina, biti uskoro nađen i izveden pred lice pravde - navodi ministarsvo u saopštenju.

Vukovarski HDZ takođe je osudio skrnavljenje spomen-obeležja mesta masovne grobnice na farmi Lovas:

- Time se još jednom pokazuje sve ono što će proizvesti nasilno uvođenje dvojezičnosti na području grada i nastavak promovisanja mržnje prema većinskom hrvatskom stanovništvu i nemirenje s činjenicom da je Vukovar bio, jeste i ostaće hrvatski grad - navodi se u saopštenju.

Iz vlade su demantovali pisanje medija da će sutra početi postavljanje ćiriličnih tabli, dok je Stožer za odbranu hrvatskog Vukovara najavio protestne akcije protiv dvopismenih natpisa, uključujući i dežurstva na sedam ulaza u grad, uz mirne proteste ako počne postavljanje tabli koje će skinuti ili prefarbati.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    19. februar 2013 | 21:08

    Ko će ka Hrvati, najveći nacionalisti u regionu! Kod nas nema ćirilice na 10% tabli, no to smo mi! Uskoro će i u Hrvatskoj imati više ćiriličnih tabli!

  • NL

    19. februar 2013 | 23:43

    I ja osudjujem grafite, bili na cirilici ili latinici, bili Srbi ili Hrvati, to nije lepo. Danas su Srbski, sutra Hrvatski, dokle to ide, trebamo misliti na buducnost, za bolji zivot, za nasu decu. Od te mrznje nema nista, samo nam zagorcava zivot. Srbi i Hrvati su Hrisnjani, ako je neko procitao Bibliju, tu nema nikakve razlike, mi trebamo da se postujemo i cenimo i da i druge vere i narode isto tako, postujemo i cenimo. U svakome narodu ima dobri i losi ljudi....

  • Toni

    20. februar 2013 | 00:59

    Nl brate to nam politika servira nekom je u interesu da ovakve banalne stvari skrecu paznju ljudima s njihovih malverzacija. A i novinari zive za takve tekstove jer sto je stvar gora to je njima bolja senzacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA