LE PEN: Sprečiti širenje "sovjetske Evropske unije"

Liderka francuske desnice pozvala je na usvajanje "novog sporazuma" o imigraciji, zalažući se da Evropa ukine imigraciju i Šengenski sporazum

  • 6

U vatrenom govoru na univerzitetu u Kembridžu, liderka francuske desnice Marin le Pen pozvala je na usvajanje "novog sporazuma" o imigraciji i kritikovala širenje "sovjetske Evropske unije".

- Žestoko sam se zalagala da Evropa ukine imigraciju i Šengenski sporazum i da se spremi za povratak na nacionalne valute - poručila je Le Penova pred oko sto okupljenih demonstranata, dodavši  da je potrebno uspostaviti "snažnu državu" u Francuskoj, koju je, kako smatra, oslabila Evropska unija.

Njen govor posle kojeg su usledila brojna pitanja studenata, propratio je protest, na kojem su demonstranti nosili, između ostalih, natpise: "F kao fašizam, N kao nacizam - Nacionalni front".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Čvorović

    20. februar 2013 | 02:11

    Sami ste sebi uništili državu, pa do 2050. biće više "Francuza" iz arapsko-islamskog sveta nego samih Francuza, a njoj evropljani smetaju. Stavi prst na čelo pa još jednom razmisli šta si izjavila.

  • Bojan

    20. februar 2013 | 06:59

    Bune se protiv ljudi iz istocne Evrope a crnci i Arapi ce ih pojesti za 20 godina !

  • Jäger aus Frankfurt

    20. februar 2013 | 07:06

    onomad sam bio u nici, strasno, sve sami crnci. pariz i marsej puni arapa, belca nemo's da nadjes ni svecom. sve mi se cini da ces za koju godinu pevati drugu pesmu pa ce ti biti drago da imas sto vise poljaka i srba u svojim gradovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA