Milanović: Ja sam svoju kaznu odležao, ovo je politički progon

Nekadašnji direktor RTS-a na suđenju u Višem sudu u Beogradu izjavio je da nije kriv za nezakonitu dodelu stanova i predložio tužiocu da odustane od krivičnog gonjenja

  • 3

Nekadašnji direktor Radio televizije Srbije (RTS) Dragoljub Milanović ponovio je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu da nije kriv za nezakonitu dodelu stanova u toj medijskoj kući i predložio tužiocu da odustane od krivičnog gonjenja protiv njega.

Milanović je istakao da nijednim svojim postupkom nije oštetio RTS, te da se nad njim vrši politički progon i da je on svoju kaznu odležao.

Na današnjem suđenju prethodno je saslušana veštak finansijske struke Gordana Cvetković Ðurašević.

Milanović je optužen da je zloupotrebom službenog položaja, od septembra 1996. do avgusta 2000, bez saglasnosti urednika i mimo stambene komisije, dodeljivao stambene kredite takozvanim deficitarnim kadrovima i tako drugima pribavio imovinsku korist u iznosu od 38 miliona dinara.

Milanović je na suđenje došao sa slobode, jer je krajem avgusta prošle godine odslužio desetogodišnju kaznu zbog pogibije 16 radnika RTS-a u bombardovanju Srbije 23. aprila 1999.

(Telegraf.rs / Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    20. februar 2013 | 15:04

    Nisi ti rodjace odlezao nista. Za smrt 16 ljudi,za koje si ti jedan od najvecih krivaca,kazna je preblaga. Da si za svakog poginulog lezao 10 god. izasao bi za 160 godina i to bi vec bila kazna,a ovako...da li mozes mirno da spavas izrode jedan.

  • Zoran

    20. februar 2013 | 17:39

    Pa nije on bombardovao RTS već NATO , čista zamene teza (nisu fašisti krivi za holokaust već jevreji zato što su uopšte postojali).

  • Mornar

    20. februar 2013 | 14:09

    Pustite coveka vise, odlezao je. Da nije i on sa Saricima u dosluhu?!:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA