Jerusalim dobija ledenu skulpturu Baraka Obame!

Izraelski mediji najavljuju da će se posebna pažnja pokloniti stotinama novinara za koje se očekuje da pokrivaju predsedničku posetu nazvanu "Nesalomivo savezništvo". U međuvremenu, gradske ulice kojima će proći predsednička kolona vozila farbaju, ukrašavaju zastavama i specijalnim osvetljenjem

  • 0

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i jerusalimska opština uveliko se pripremaju za prvu posetu Izraelu američkog predsednika Baraka Obame, zakazanu za 20. mart.

Izraelski mediji najavljuju da će se posebna pažnja pokloniti stotinama novinara za koje se očekuje da pokrivaju predsedničku posetu nazvanu "Nesalomivo savezništvo".

Na inicijativu gradonačelnika Jerusalima Nira Barkata, novinarima će biti predstavljena "druga strana" tog grada i oni će obići glavna istorijska mesta, kao što su Davidov grad i tuneli Zapadnog zida (Zida plača), a posetiće i muzejsku izložbu o kralju Irodu i Ledeni grad, gde će videti Obaminu skulpturu od leda.

Planirana je i posebna poseta jerusalimskim noćnim barovima i klubovima i pijaci Mehane Jahuda, gde će biti ugošćeni u jednom restoranu.

U međuvremenu, gradske ulice kojima će proći predsednička kolona vozila farbaju, ukrašavaju zastavama i specijalnim osvetljenjem.

Obama, otkad je predsednik SAD, nije bio u Izraelu, a izraelski mediji javljuju da će u njegovoj pratnji biti i novi američki državni sekretar Džon Keri, čija je poseta prvobitno planirana za sredinu ovog meseca, odnosno trebalo je da prethodi Obaminoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA