Moskva zabrinuta za ruskog dečaka usvojenog od američke lezbijke!

Izaslanik ruskog Ministarstva za ljudska prava Konstantin Dolgov izjavio je da su "okolnosti pod kojima je smešten u novu američku porodicu izložile dečaka uslovima koji su štetni po njegovo psihološko zdravlje"

  • 2

Rusija je danas izrazila "ozbiljnu zabrinutost" zbog sudbine ruskog dečaka koga je usvojila Amerikanka koja prilikom usvajanja nije rekla da je lezbijka.

Izaslanik ruskog Ministarstva za ljudska prava Konstantin Dolgov izjavio je da su "okolnosti pod kojima je smešten u novu američku porodicu izložile dečaka uslovima koji su štetni po njegovo psihološko zdravlje".

Ovo je drugo saopštenje Moskve ove nedelje o sudbini ruske dece usvojene u SAD. Ruske vlasti su pre dva dana optužile par iz Teksasa da je ubio trogodišnjeg Maksima Kuzmina.

U najnovijem slučaju navodnog zlostavljanja ruske dece usvojene u SAD, rusko Ministarstvo spoljnjih poslova je optužilo Amerikanku da je ruskog dečaka odvela u lezbijsku porodičnu zajednicu.

Marša En Brant je živela u istopolnom braku sa Bet Čepman, ali je sakrila ovu informaciju kada je 2007. godine usvojila Jegora Šatabalova, rekao je Dolgov.

Za razliku od nekih američkih država, Rusija ne priznaje istopolne brakove, navodi AFP.

Kada su se 2009. godine razišle, dve žene su počele pravosudnu bitku oko starateljstva nad Jegorom, istakao je Dolgov.

- On je uvučen u svađu oko veze koja je bila prilično sumnjiva s moralne tačke gledišta. Mi smatramo da je Jegorova situacija neprihvatljiva i štetna po njegovo psihičko zravlje - kazao je on, dodajući da ruskom konzulu u San Francisku nije dozvoljeno da stupi u kontakt sa dečakom.

Rusija se već dugo žali na ophođenje prema ruskoj deci koju su usvojili Amerikanci, i u decembru je usvoijila kontroverzni zakon kojim je zabranjeno usvajanje ruske siročadi u SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    20. februar 2013 | 16:18

    живјела Русија !!!

  • Душан Иваштанин

    20. februar 2013 | 19:12

    Треба да обуставе кориштење базе код Уљановска америчкој војсци док "конзул" не преузме ђечака и врати у Русију!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA