HRVATSKA: Najveća nezaposlenost u poslednjih deset godina!

U decembru prošle godine stopa nezaposlenosti iznosila je 21,1 posto, a njen dalji rast bio je očekivan, jer je, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem januara bilo registrovano 13.800 nezaposlenih osoba više nego mesec dana pre

  • 1

U Hrvatskoj je u januaru, prema danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa nezaposlenosti dostigla 21,9 odsto, i najviša je za poslednjih deset i više godina.

U decembru prošle godine stopa nezaposlenosti iznosila je 21,1 posto, a njen dalji rast bio je očekivan, jer je, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem januara bilo registrovano oko 372.000 nezaposlenih osoba, 3,8 posto, ili 13.800 osoba više nego mesec dana pre.

Skok stope nezaposlenosti na najviši nivo od jula 2002. godine, kada je iznosila 22 posto, posledica je, navode analitičari u anketi agencije Hina, dugogodišnje recesije, stečaja ili restrukturiranja mnogih firmi, ali i strukturnih problema, odnosno neusklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA