SMEDEREVO: Ukrali sedam tona šaht poklopaca

Dvojica članova kriminalne grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali

  • 1

Smederevska policija uhapsila je četvoročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena za krađu preko sedam tona metalnih šaht poklopaca, rešetki i slivnika sa ulica na teritoriji Smedereva.

Osim krađe, osumnjičeni se krivičnom prijavom terete i za krivično delo ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom, jer su krađom ovih metalnih delova direktno ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju.

- Dvojica članova ove grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali - kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

U pojedinim slučajevima, prvoosumnjičeni su, nakon krađa, sami lomili i svojim automobilima odvozili ukradenu robu drugim otkupljivačima sekundarnih sirovina. Samo na jednom od ovih stovarišta, prema dokumentaciji, za robu im je isplaćeno 150.000 dinara.

Deo ukradenih predmeta je nađen i vraćen oštećenom preduzeću JKP "Vodovod" u Smederevu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    22. februar 2013 | 21:58

    Pa zasto niko ne kaznjava one koji otkupljuju te poklopce. Kada oni ne bi davali lovu, niko ih ne bi krao jer ne bi imali vrednost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA