GEJ VATIKAN: Homoseksualci u vrhu Crkve razlog papinog odlaska!

"La Republika" je u članku "Seks i karijera, ucene u Vatikanu razlog odustajanja Benedikta XVI" objavila da je nakon izbijanja skandala Vatiliks papa naručio izveštaj o stanju u Vatikanu. U njemu se navodi kako se u Vatikanu konstantno krše šesta i sedma Božja zapovest

  • 6

Italijanski dnevni list "La Republika" objavio je teoriju o pozadini odlaska pape Benedikta XVI i tvrde da je papa odluku o odlasku doneo nakon saznjanja o postojanju nekoliko lobija u Vatikanu, među kojima je i jedan gej lobi.

List je u članku "Seks i karijera, ucene u Vatikanu razlog odustajanja Benedikta XVI" objavio kako je nakon izbijanja skandala Vatiliks papa naručio izveštaj o stanju u Vatikanu, koje su sastavila tri kardinala na više od 300 stranica. U njemu se navodi kako se u Vatikanu konstantno krše šesta i sedma Božja zapovest, odnosno zapovesti da se ne čini preljuba i da se ne krade. Dan nakon što je primio izveštaj, 17. decembra, papa je doneo odluku da se povuče, tvrdi "La Republika".

U članku se navodi da su kardinali (španski kardinal Hulian Heranz, kardinal i bivši nadbiskup Palerma Salvatore de Đorđi i slovački kardinal Jozef Tomko) upozorili na postojanje različitih frakcija u Vatikanu, u kome je jedna frakcija "ujedinjena seksualnom orijentacijom". Navodno su neki vatikanski funkcioneri bili ucenjivani, navodi se u članku, koji nabraja i mesta u Rimu na kojima su se održavali "sastanci" funkcionera i laika.

Vatikanski glasnogovornik Federiko Lombardi objavio je saopštenje o ovim optužbama.

- Ni kardinali ni ja nećemo komentarisati, odnosno potvrditi ili opovrgnuti stvari koje su rečene o ovoj temi. Neka svako preuzme vlastitu odgovornost. Mi više o ovome nećemo davati nikakva saopštenja - poručio je Lombardi.

Ali da izveštaj postoji, naslutio je i drugi italijanski dnevni list "Korijere dela Sera", i to ubrzo nakon papine objave odlaska 11. februara, kada su samo spomenuli postojanje dosijea "uznemirujućeg" sadržaja. Takođe, "La Republika" je potvrdu da je papa bio upoznat sa izveštajem našla i u negovim rečima: 13. februara papa je kazao kako "unutarcrkvene podele unakazuju lice Crkve", a još ranije, 11. oktobra 2012, kazao je kako "smo u pedeset godina (od Drugog vatikanskog koncila) naučili da ljudska slabost postoji i u Crkvi".

(Telegraf.rs / Danas.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    22. februar 2013 | 14:34

    није исти случај , и надам се никад неће ни бити. Живјело православље!

  • Stanpedo

    22. februar 2013 | 13:23

    Isti je slucaj i s ovim nasim popcadima

  • Gogy

    22. februar 2013 | 18:33

    Ti mi ideš na živce sa pravoslavljem stalno ga spominjes Rusija vidi se da si veliki nacionalista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA