SLOVENIJA: Narodna partija izlazi iz Vlade

Nakon izlaska Narodne partije, nekada petočlana koalicija sada će ostati samo sa dve partije - Demokratskom partijom Slovenije (SDS) i Novom Slovenijom (NS)

  • 0

Narodna partija Slovenije (SLS) saopštila je danas da će u ponedeljak njeni ministri izaći iz Vlade a partija iz koalicije.

Nakon izlaska Narodne parije, nekada petočlana koalicija sada će ostati samo sa dve partije - Demokratskom partijom Slovenije (SDS) i Novom Slovenijom (NS).

Ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Radovan Žerjav i ministar za poljoprivredu i prirodnu okolinu Franc Bogović će napustiti svoje funkcije u ponedeljak, rekao je danas novinarima potpredsednik SLS-a Bogović.

SLS je još 14. januara saopštila da će napustiti koaliciju ukoliko premijer Janez Janša ne ode sa vlasti pre vanredne martovske sednice Parlamenta, prenosi slovenačka novinska agencija STA.

SLS, takođe, traži puno povlačenje bivšeg opozicionog lidera Zorana Jankovića.

Ove ostavke "nisu se dogodile i nema znakova da će se dogoditi", rekao je Bogović, i pozvao na sastavljanje tehničke vlade koja bi dovela do prevremenih izbora. Bogović je, ipak, dodao da se ni to očigledno neće dogoditi.

SLS će se boriti za prevremene izbore jer su i Vlada i sadašnji Parlament izgubili poverenje naroda, izjavio je još Bogović.

SLS, koja kaže da nije spremna da se pridruži novoj vladi, treća je partija koja napušta koaliciju. Prvo je napustila Lista građana (DL) u januaru i Partija penzionera (DeSUS) danas, podseća STA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA