SULEJMAN: Rodio se prvi Sultan u Kikindi!

U tom gradu već žive Kasandra, Sandokan, Tarzan i Tihi, a zamalo i Isus, ali su roditelji odustali

  • 23

Verovatno pod upečatljivim utiskom serije "Sulejman Veličanstveni", jedan bračni par odlučio je prošle godine da svom sinu podari ime Sultan.

Nije isključeno da će s nastavkom emitovanja ultrapopularne turske serije roditeljima proraditi inspiracija, pa će možda odlučiti da ćerkama daju ime Hurem, Nigar ili Hatidže. Moguće je da rode donesu i jednog Zumbula.

- Interesantno je da se neki ljudi do te mere emotivno vezuju za mamutske TV serije i odlučuju da svojim naslednicima daju netipična imena za ovo podneblje. U Kikindi žive jedna Kasandra i Sandokan. Imamo čak i jednog Tarzana. Jednom mališanu roditelji su svojevremeno dali ime Tihi. Pravo je čudo da mu se svih ovih godina nije pridružio Prle.

Najneobičniji slučaj desio se pre nekoliko godina kada su roditelji hteli detetu da daju ime Isus, ali su u tome, na naš nagovor, odustali. Smatrali smo da zaista tako nešto ne bi bilo prikladno - kažu za "Kurir" zaposleni u Matičarskoj službi opštine Kikinda.

Sa druge strane, roditelji se poslednjih godina sve manje odlučuju za nekada tradicionalna muška imena poput Miloja, Jefte, Trive ili Cvetka. Više nisu "in" ni ženska imena kao što su Jorgovanka, Spasenija, Spasojka, Cvika ili Krsmanija.

U Kikindi je među ženskim imenima najzastupljenija Marija, a slede Jelena i Milica. Od muških imena, roditelji se već godinama najčešće opredeljuju za Milana. Slede Dragan, Nikola i Dušan.

(I. M. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    22. februar 2013 | 17:20

    Pa mi smo malo bili pod turcima,pa nam sada treba novi murat sultan i ostali

  • ДАШОНИ

    22. februar 2013 | 21:20

    MA ШТА СЕ ПАЛИТЕ , У ПИТАЊУ СУ ГАНЦИ СА ТАТОМ ТАРЗАНОМ МАМОМ КАСАНДРОМ И СТРИЦЕМ БРУСЛИЈЕМ

  • SASA FRANKFURT

    22. februar 2013 | 17:54

    Baš lepa imena prava srpska, uskoro ćemo da imamo i male Murate, Huseyne, Fatime....Bože hvala što ne živim u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA