Momčilo Babić novi direktor RFZO

Redovni profesor Medicinskog fakulteta novi je direktor Republičkog fonda za zadravstveno osiguranje, pošto je Vlada Srbije dala saglasnost za njegovo imenovanje na to mesto

  • 0

Momčilo Babić novi je direktor Republičkog fonda za zadravstveno osiguranje, pošto je Vlada Srbije danas dala saglasnost za njegovo imenovanje na to mesto.

Kako je saopšteno iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada je na današnjoj sednici donela rešenje o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Babića, koji je i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, za direktora RFZO. 

Kako je navedeno na sajtu Medicinskog fakulteta, Babić je bio direktor Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa", bio je i gradski sekretar za zdravstvo, a prethodno i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije.

Babić je diplomirao 1976. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao je 1980. godine u Moskvi, a doktorirao 1986. u Beogradu.

Kako je navedeno na sajtu Medicinskog fakulteta, Babić se usavršavao u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rusiji i to, pre svega, u oblasti menadžmenta bolničkog sistema i rizikofaktora zdravlja stanovništva.

Prethodni direktor RFZO Aleksandar Vuksanović podneo je ostavku na to mesto u decembru prošle godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA