Stanka Subotića ispitivala srpska policija u Ženevi

Razgovor je obavio jedan od inspektora Radne grupe MUP u novembru 2012. godine i Cane je, navodno, pričao sve o čemu je pitan

  • 2

Sa Stankom Subotićem Canetom (54), za kojim je raspisana poternica zbog šverca cigareta, srpska policija je u novembru 2012. godine u Ženevi obavila informativni razgovor.

"Blic" piše da u policiji nisu želeli da otkriju detalje saslušanja Subotića, kao ni kako je i na čiju inicijativu došlo do razgovora sa osobom koja je u odsustvu osuđena na šest godina zatvora.

Razgovor sa Subotićem, nezvanično, obavio je jedan od inspektora Radne grupe MUP, a "Subotić je pričao sve o čemu je pitan".

Inače, otprilike za mesec-dva, očekuje se i da Apelacioni sud donese konačnu odluku o prvostepenoj presudi, koju je Subotiću u oktobru 2011. godine izrekao Specijalni sud. Tom presudom Subotić je osuđen na šest godina zatvora, a pripadnici njegove grupe na zatvorske kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Osim zatvorske, Subotiću je izrečena i novčana kazna. On je obavezan da u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati 75.821.404 dinara, sa kamatama koje se računaju od 1. novembra 1996. godine, kada je delo učinjeno.

Postupajući po žalbama Subotićevih advokata, Apelacioni sud je početkom februara održao javnu sednicu o primedbama koje su izneli njegovi branioci. Slede sednice Apelacionog suda, koje su zatvorene za javnost, nakon čega će biti doneta konačna odluka o presudi. Apelacioni sud može da potvrdi prvostepenu presudu, da je preinači ili je ukine u celosti i vrati na novo suđenje, a može i sam da otvori glavni pretres i donese pravosnažnu presudu.

Subotić je u bekstvu od 2007. godine, kada je za njim Specijalni sud raspisao poternicu Interpola. Prošle godine, Interpol je prihvatio zahtev njegovih advokata i povukao raspisanu poternicu, ali ona i dalje važi u Srbiji.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • steppa

    23. februar 2013 | 10:30

    Dali su ga pitali sa kime se sastajao u Parizu u hotelu ,,Ritz"? A cudi me da Blic i Alo vec nisu objavili detalje sa tog ispitivanja ili mozda nesmaeju da objave.A mozda ce to moci da se procita u najnovijim novinama,Nase a Djilasove ili kako li se vec zovu.

  • Aleksandar

    24. februar 2013 | 22:56

    Stanko Subotić je carenda-ma KRALj. Svaka mu čast na pameti i visprenosti da se isčupa od ovih ajkula što ga jure i nameštaju. Čak i da je sve tačno za šta ga optužuju neka se neko od njih lopova pohvali da je sagradio onakvu crkvu. Krlju od Boga ti zdravlje i sva sloboda ovoga sveta. Veika bi mi bila čast pružiti i stisnuti ruku pravom SRBINU!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA