ŽITORAĐA: Raspisali izbore na osnovu potpisa za vodu!

Grupa meštana prikupila je potpise govoreći svojim komšijama da ih sakupljaju za uvođenje vodovoda, da bi kasnije taj spisak iskoristila kao peticiju za opoziv mesne zajednice

  • 1

U selu Badnjevac, u opštini Žitorađa, raspisani su izbori za savet mesne zajednice na osnovu spiska za uvođenje vodovoda!

Naime, u ovom kraju, koji je rodno mesto premijera Srbije Ivice Dačića, grupa meštana prikupila je potpise govoreći svojim komšijama da sakupljaju potpise za uvođenje vodovoda, da bi kasnije taj spisak iskoristila kao peticiju za opoziv mesne zajednice.

Ne sluteći da je reč o lažnom spisku, predsednik Skupštine Žitorađa Miroljub Zdravković raspisao je izbore, a meštani sela kada su čuli da su ga potpisali počeli su da negoduju!

- Potpisi jesu sporni, jer nam svakodnevno dolaze meštani Badnjevca i negiraju da su se potpisali za opoziv mesne zajednice, kojoj je mandat do 2014. godine. Ipak, sada nije na meni da to istražujem, već ćemo u ponedeljak obavestiti policiju o svemu - kaže Zdravković.

Badnjevčani svedoče da im je nekoliko komšija, na čelu sa M. C. dolazilo u kuće i tražilo da se potpišu za uvođenje vode, što su svi jedva dočekali.

– Na spisku zaista nije naslovljeno o kojoj se peticiji radi, ali sam verovao komšijama i potpisao se. Tek posle nekoliko dana čuo sam da od vode nema ništa i da sam se za sasvim desetu stvar potpisao - kaže D. R. iz Badnjevca. Oni su ogorčeni na komšije, jer su ih lagali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA