CRNA GORA: Prisluškivani urednik i novinari "Dana"?

Marković je, kako se navodi, pod merama tajnog nadzora bio zbog afera "Listing", "Telekom" i objavljivanja tajnih dokumenata iz istrage koja je vođena protiv odbeglog narko-bosa Darka Šarića

  • 0

Crnogorska policija prisluškivala je zamenika glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikolu Markovića i novinare tog lista Mitra Rakčevića i Dražena Živkovića kako bi se otkrili njihovi izvori i politički konkakti, objavili su danas podgorički mediji.

Marković je, kako se navodi, pod merama tajnog nadzora bio zbog afera "Listing", "Telekom" i objavljivanja tajnih dokumenata iz istrage koja je vođena protiv odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Prisluškivanjem su, takođe, beleženi kontakti Markovića sa liderima opozicije, predstavnicima nevladinog sektora i nezavisnih medija.

To se, pre svega, odnosi na komunikaciju sa Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem, Predragom Bulatovićem, Vanjom Čalović, Željkom Ivanovićem, Miodragom Perovićem i drugima. Rakčević je prisluškivan zbog afere "Listing", a Živković jer je policiju i tužilaštvo zanimalo ko su izvori "Dana" iz tih institucija.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević naložio je hitnu kontrolu zakonitosti rada službenika Odseka za posebne provere, zbog ozbiljne sumnje da su tokom protekle godine zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje.

Bivši direktor Uprave policije Božidar Vuksanović, s druge strane, negirao je navode da je bilo ko za vreme njegovog mandata prisluškivao novinare, a ponajmanje po njegovom nalogu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA