CRNA GORA: Ministar unutrašnjih poslova će biti saslušan zbog prisluškivanja!

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saslušala je ranije nekoliko službenika Odseka za posebne provere zbog ozbiljne sumnje da su zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje. Tokom saslušanja tvrdili su da zloupotrebe nije bilo

  • 0

Odbor Skupštine Crne Gore za bezbednost i odbranu prihvatio je danas inicijativu opozicionog Demokratskog fronta (DF) da obavi kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i specijalne tužiteljke Ðurđine Ivanović, povodom istrage o mogućim zloupotrebama mera tajnog nadzora.

DF je kontrolno saslušanje tražio zbog mogućih zloupotreba mera tajnog nadzora protiv novinara i urednika lista "Dan".

Konjević je ranije naložio hitnu kontrolu zakonitosti rada službenika Odseka za posebne provere, zbog ozbiljne sumnje da su tokom protekle godine zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje.

Podgorički mediji objavili su ranije da su zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković i novinari tog lista Mitar Rakčević i Dražen Živković prisluškivani od strane crnogorske policije, kako bi se otkrili njihovi izvori i politički kontakti, objavili su podgorički mediji.

Marković je navodno bio pod merama tajnog nadzora zbog afera "Listing", "Telekom" i objavljivanja tajnih dokumenata iz istrage koja je vođena protiv odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Prisluškivanjem su, takođe, beleženi kontakti Markovića sa liderima opozicije, predstavnicima nevladinog sektora i nezavisnih medija.To se, pre svega, odnosi na komunikaciju sa Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem, Predragom Bulatovićem, Vanjom Čalović, Željkom Ivanovićem, Miodragom Perovićem i drugima.

Rakčević je prisluškivan zbog afere "Listing", a Živković jer je policiju i tužilaštvo zanimalo ko su izvori "Dana" iz tih institucija.

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saslušala je ranije nekoliko službenika Odseka za posebne provere, zbog ozbiljne sumnje da su tokom protekle godine zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje.

Saslušani su bivši šef Odseka za posebne provere Dejan Bašanović, novi rukovodilac tog sektora Nikola Rogošića, kao i nekoliko zlužbenika tog odseka.

Svi oni su, kako se navodi, tokom saslušanja tvrdili da nisu zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje, odnosno da su mere tajnog nadzora sprovođene isključivo po nalozima tužilaca i istražnih sudija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA