KRIO PIŠTOLJ U BURETU: Uhapšen zbog prikrivanja pljačke

Dalibor S. (24) iz sela Dušmanić pomagao je Dušanu M. i Danilu P. u prikrivanju nakon pljačke menjačnice u Velikom Gradištu

  • 0

Dalibor S. (24) iz sela Dušmanić uhapšen je zbog sumnje da je Dušanu M. i Danilu P. pomagao u prikrivanju nakon pljačke menjačnice "Kruna trejd" u Velikom Gradištu.

- Osumnjičeni je u garaži, u ekonomskom delu dvorišta Radivoja S. iz Klenja, u plastičnom buretu sakrio pištolj marke "crvena zastava" kalibar 7,62 mm, za koji se osnovano sumnja da je korišćen tokom razbojništva u menjačnici, izvršenog 13. februara. Osim pištolja, u plastičnoj kesi sakrivenoj u buretu pronađeni su i pištoljska municija, rukavice, šal i vagica za precizno merenje - saopštili su u policiji.

Protiv Dalibora S. i Radivoja S. policija je podnela krivičnu prijavu za neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Dan pre privođenja Dalibora S, policija je pronašla i uhapsila Dušana M. (33) iz Velikog Gradišta i Danila P. (29) iz Dušmanića, koji su 13. februara, oko 18.30, putničkim vozilom marke BMV, došli do menjačnice, a potom upali u nju maskirani "fantomkama".

Uz pretnju pištoljem, od vlasnika menjačnice oduzeli su novac u domaćoj i stranoj valuti, u vrednosti od oko 150.000 dinara. Izvršenim pretresom kuća osumnjičenih, policija je pronašla putničko vozilo, "fantomke" i garderobu koju su koristili prilikom razbojništva, kao i deo dinarskog i deviznog novca za koji se sumnja da je ukraden iz menjačnice.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA