MONSTRUMI: Kinezi nasmrt muče tigrove zbog kostiju (VIDEO)

Nevladina organizacija Agencija za istraživanje okoline (EIA), sa sedištem u Londonu, iznela je u svom izveštaju da je Kina legalizovala domaću trgovinu proizvodima od tigrova uzgajanih u zatočeništvu, što samo podstiče krivolov ovih velikih divljih mačaka

  • 5

Kina je danas negirala da vlasti ne štite ugrožene vrste divljači, nakon što ju je jedna ekološka grupa optužila da dopušta prodaju kože i delova tela tigrova uzgajanih u zatočeništvu. Međutim, svi dokazi su protiv vlade najmnogoljudnije zemlje sveta.

Nevladina organizacija Agencija za istraživanje okoline (EIA), sa sedištem u Londonu, iznela je u svom izveštaju da je Kina legalizovala domaću trgovinu proizvodima od tigrova uzgajanih u zatočeništvu, što samo podstiče krivolov ovih velikih divljih mačaka.

U Pekingu, predstavnik ministarstva spoljnih poslova rekao je da je Kina uvela zakone i preduzele druge korake za zaštitu ugroženih vrsta. Svi video-snimci u ovom članku govore da to nije istina.

- Kineska vlada pridaje veliku važnost zaštiti ugroženih divljih životinja, uključujući tigrove - rekla je Hua Čunjing, a preneo AFP. Pouzdano se zna da to nije slučaj, barem kada je u pitanju ugroženi azijski mrki medved, kome preti istrebljenje zbog sujeverja narodnih masa Dalekog istoka.

EIA je predstavila nalaze koji ukazuju da trgovci koriste "tajna" vladina uputstva kojima se odobrava proizvodnja lekovitog "tigrovog" vina, za čiju proizvodnju se koriste kosti tigrova uzgajanih u zatočeništvu, suprotno naredbi Državnog saveta iz 1993. godine.

Kina je potpisnik Konvencije UN o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama, kojom se zabranjuje i komercijalna trgovina tigrovim delovima i derivatima.

Sporazumom se, takođe, poziva na zabranu domaće trgovine, skupljanje i uništavanje zaliha tigrovih delova i proizvoda i pružanje garancija da se tigrovi neće gajiti radi trgovine njihovim delovima.

Debi Benks, šef EIA kampanje za zaštitu tigrova, kaže da je trgovinu tigrovim delovima organizovala šačica zvaničnika u nekoliko vladinih departmana i da to zahteva od Kine da se energično posveti tom problemu i prestane s nedopustivim razilaženjem između njenih reči i dela, čime se umanjuju međunarodni napori za spasavanje tigrova.

Računa se da u Kini postoji oko 5.000 tigrova u zatočeništvu, oko 1.500 više nego u divljini, prema podacima EIA. Da podsetimo, pre nekoliko dana smo pisali sa čim moraju da se suočavaju psi u Kini i obe Koreje, koje žive kuvaju.

Za više informacija o brutalnom uništavanju i izrabljivanju ovih veličanstvenih zveri možete pročitati ovde. Ljubazno vas molimo da potpišete peticiju o zabrani rada farmi i zaštiti tigrova, koju možete pronaći ovde. To je minut vašeg vremena za spas jedne prekrasne životinjske vrste.

Pogledajte video-snimak:

(Marko Božić / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogy

    26. februar 2013 | 16:35

    Oni su bolesni jbt kako mogu mucit te jadne životinje

  • ivan

    27. februar 2013 | 09:36

    Nikad nisam bio rasista,ali kad sam video kako kuvaju zive pse koje su predhodno umlatili, sve sa ubedjenjem da ce njihovo meso posle takvog tretmana biti ukusnije i sa afrodizijackim svojstvima.Ja javno kazem mrzim Kineze i da mogu pobio bi bar milijardu tih zutih gmizavaca.

  • ona

    26. februar 2013 | 21:58

    Šok je blaga rec za ovo!!!! Svaka rec je suvisna za ovakav zločin . Još malo pa ce postati ljudozderi ti Kinezi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA