POSLE PISANJA TELEGRAFA: PIO isplaćuje dugovanja porodici iz Dobanovaca

Fond je stornirao zahtev za naknadu troškova koji je podneo pogrebnik, lažno se predstavljajući kao član porodice, a supruzi preminulog pogrebni troškovi biće isplaćeni 25. marta uz penziju

  • 0

Nakon pisanja našeg portala o slučaju prevarene porodice iz Dobanovaca, reagovao je Fond za penzijsko invalidsko osiguranje, koji je posle sprovedene istrage stornirao isplatu pogrebniku koji se lažno predstavio kao član porodice i saopštio da će isplatiti dugovanja supruzi pokojnog Dragoslava Tomovića.

- Utvrđeno je da se Fondu zahtevom za naplatu naknade za pogrebne troškove prvo obratilo lice koje nije član porodice, priložio originalan račun i izvod iz knjige umrlih, dakle potpuno validnu dokumentaciju, te je Fond, po zakonu, bio u obavezi da mu isplati naknadu pogrebnih troškova i razliku penzije. Pre nego što je Fond isplatio naknadu po ovom zahtevu, dobili smo novi zahtev za isplatu pogrebnih troškova, takođe originalan račun i izvod iz knjige umrlih, koji je u ime supruge preminulog korisnika podnelo treće lice - navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da je na osnovu novih činjenica i uz prethodnu proveru "prvi zahtev storniran i pripremljena je isplata pogrebnih troškova po zahtevu porodice, koja će biti realizovana uz isplatu penzije".

Ovu vest nam je potvrdila i Kostadinka Tomović, koja je otkrila da je nakon pisanja Telegrafa sa njom kontaktirao službenik iz Fonda PIO koji joj je obećao da će joj sva dugovanja biti isplaćena.

- Zvali su me i obećali mi da će refundacija troškova biti isplaćena 25. marta uz penziju koju primam. Takođe, rečeno mi je da moram da odem do pošte i vidim za decembarsku penziju koja mi je uplaćena. Nadam se da će održati reč i da će biti sve isplaćeno - kaže Kostadinka.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA