Turci prebili gej Srbina u Beču!

Bečka štampa piše da je pet ili šest mladića udaralo rukama i nogama Nikolu Perića (19), dok su osobe koje su bile oko mesta napada samo gledale

  • 16

Homoseksualci, za čija prava se zapadne zemlje bore na Balkanu, nisu sigurni ni na zapadu. To pokazuje slučaj Nikole Perića (19), koji je nedavno prebijen u Beču na tramvajskoj stanici, piše bečki "Kurir".

Perić, koji sam kaže da mu je stil oblačenja "homoseksualni" jer nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu, napadnut je na stanici Maclajnsdorfer plac, gde ga je grupa mladih premlatila do te mere da je morao u bolnicu. Motiv za napad, kako ističe, jeste jasna mržnja prema homoseksualcima.

Bečki dnevnik piše da je pet ili šest mladića udaralo po njemu rukama i nogama, dok su osobe koje su bile oko mesta napada samo gledale. Homoseksualna inicijativa "Hosi" zaprepašćena je napadom na Perića.

- Takvi brutalni napadi su u Austriji retkost - ukazuje predsednik te inicijative Kristijan Hegl.

Prema opisu Perića, napadači su bili navodno turski mladići, a Hosi ocenjuje da ovaj događaj pokazuje da je potrebno podizanje svesti protiv seksualne diskriminacije u školama.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    27. februar 2013 | 14:38

    Ako su

  • jaaaaaa

    27. februar 2013 | 15:24

    Ne volim Turke nikako, ali ko god da su, neka su.

  • Turci Braca

    27. februar 2013 | 15:47

    Posle kazete turci losi, ovakvi, onakvi...ako si muskarac i nosis visoke cizme i bundu onda imas psihosomatski poremecaj...i nikakava svetska zdravstvena potkupljena organizacija ne moze da ospori da si bolestan iako si to i zvanicno bio do 1981 dok ih niste potplatili....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA