Uhapšen Đorđe Prelić, navijač Partizana optužen za ubistvo Tatona

Đorđe Prelić, osumnjičen za ubistvo Francuza Brisa Tatona, uhapšen je u blizini Barselone zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korišćenja lažne putne isprave

  • 24

Đorđe Prelić, koga Srbija potražuje zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, uhapšen je u blizini Barselone.

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Prelić uhapšen juče zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korišćenja lažne putne isprave.

Prelić se, rekao je on, trenutno nalazi u pritvoru u Barseloni. Dačić je objasnio da se Prelić najpre izjasnio da je državljanin Češke, a kada ga je policija privela, priznao je da u Srbiji ima problem zbog ubistva.

- Iz Španije nam je javljeno da je završena identifikacija i da je na osnovu otisaka prstiju potvrđen identitet Đorđa Prelića za kojim je Srbija raspisala poternicu - rekao je Dačić.

Taton je ubijen 2009, uoči fudbalske utakmice Partizan - Tuluz u Beogradu.

Podsetimo, "Insajder", emisija televizije B92, je još 2009. godine objavio da je protiv Đorđa Prelića poslednjih godina podneto je više od 20 krivičnih prijava, uprkos kojima je on ostao na slobodi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    27. februar 2013 | 23:53

    to nije navijač već huligan i sramota za srbiju

  • SANDRA

    27. februar 2013 | 22:45

    Veoma produhovljena faca..taj ne bi ni mrava zgazio ha ha

  • pito

    28. februar 2013 | 00:54

    Da je taj vas kulov prela faca nebi pobegao u spaniju..i da ima mozga nebi krao automobile...znaci jedna kulovcina koja nema veze sa beogradom ..robija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA