Ministarstvo pravde tražiće izručenje Đorđa Prelića

- U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje o hapšenju navijača Partizana osuđenog za ubistvo Brisa Tatona, a tek na osnovu tog obaveštenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak - rečeno je u Ministarstvu pravde

  • 3

Ministarstvo pravde zatražiće od Španije izručenje Đorđa Prelića, osuđenog za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, čim od odeljenja Interpola u Beogradu pri MUP-u Srbije dobije zvanično obaveštenje o hapšenju, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u Ministarstvu pravde.

- U Ministarstvo pravde još nije stiglo zvanično obaveštenje o hapšenju Prelića, a tek na osnovu tog obaveštenja je moguće pokrenuti ekstradicioni postupak - rečeno je u Ministarstvu pravde.

Ekstradicioni postupak zahteva određeno vreme zbog prevoda dokumentacije i drugih tehničkih detalja.

Španska policija u sredu je u okolini Barselone uhapsila Prelića, koji je bio u bekstvu od ubistva Tatona u centru Beograda, septembra 2009. godine.

Viši sud u Beogradu prvostepeno ga je osudio na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud mu je ublažio kaznu i osudio ga na 15 godina zatvora.

Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred utakmicu Partizan-Tuluz, i on je od posledica prebijanja umro nekoliko dana kasnije.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar BG

    28. februar 2013 | 14:29

    Kakva bre pravda za grobare ima veze sa ubistvom? Pravi grobari nisu karakteristicni po ubistvima nego po navijanju! Ovaj nije grobar nego ubica! To su 2 razlicite stvari!

  • Верни навијач

    28. februar 2013 | 12:27

    Није ПРЕЛА крив!! ПРАВДА ЗА ГРОБАРЕ!!!

  • Ja to tako

    28. februar 2013 | 12:59

    Ma kakva pravda, to treba streljati po kratkom postupku, ubiti coveka na boj, zato sto je navijac drugog tima. Zalosno u kakvom drustvu zivimo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA