Azija ima najviše milijardera na svetu

Među pojedinačnim zemljama SAD i Kina dominiraju po broju milijardera sa 408, odnosno 317 građana na listi, objavio je kineski magazin "Hurun Riport"

  • 1

U Aziji ima više milijardera nego na drugim kontinentima, a za njom slede Severna Amerika i Evropa, objavio je rezultate studije kineski magazin o bogatima "Hurun Riport".

Na svetu je u januaru bilo ukupno 1.453 bogataša čije bogatstvo prelazi milijardu dolara, naveo je magazin. Azija ima 608 milijardera, Severna Amerika 440, a Evropa 324, kaže se u saopštenju.

Među pojedinačnim zemljama Sjedinjene Američke Države i Kina dominiraju po broju milijardera sa 408 i 317 građana na listi, a za njima slede Rusija, Nemačka i Indija.

Meksički vlasnik telekoma Karlos Slim (73) naveden je kao "najbogatiji čovek na planeti, sa bogatstvom od 66 milijardi dolara. Slim se, takođe, nalazi na vrhu Forbsove liste najbogatijih ljudi za prošlu godinu.

Američki investitor Voren Bafet i Amencio Ortega iz Španije, osnivač brenda "Zara", drugi su i treći na listi "Harun Riporta" sa bogatstvima od 58 milijardi i 55 milijardi dolara.

Procenjuje se da je ukupno bogatstvo svetskih dolarskih milijardera 5,5 biliona (hiljada milijardi), otprilike kolika je vrednost privrede Japana prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    28. februar 2013 | 15:55

    неки дан сте писали русија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA