SMENA: Perišić skinuo papu sa naslovnih strana u regionu

U udarnim vestima sa fotografijama Perišića uglavnom se konstatuje da je Haški tribunal usvojio žalbu i ukinuo ranije izrečenu presudu na 27 godina zatvora

  • 4

Vest da je Haški tribunal oslobodio generala Momčila Perišića odgovornosti za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj "skinula" je danas sa naslovnica u regionu istorijski odlazak pape Bendikta XVI i poslednji dan njegovog pontifikata.

U udarnim vestima sa fotografijama Perišića uglavnom se konstatuje da je Haški tribunal usvojio žalbu i ukinuo ranije izrečenu presudu na 27 godina zatvora.

Zagrebački "Jutarnji list" je primetio da je oslobađajuću presudu za Perišića doneo sudija Teodor Meron, koji je ranije oslobodio i bivše hrvatske generale Ante Gotovinu i Mladena Markača.

Hrvatski portal "Index.hr" je napisao da je Perišić oslobođen odgovornosti za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Agencija Anadolija je među eksluzivnim vestima objavila informaciju o oslobađanju Perišića, a neposredno potom i nekoliko izjava ogorčenih majki Srebrenice koje veruju da su se haške sudije uplašile, kako kažu, pretnji Vuka Jeremića i oslobodile Perišića.

U bošnjačkim medijima Perišića uglavnom kvalifikuju kao "zločinca" i "krvnika".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    28. februar 2013 | 19:20

    Ne zaboravite da je general Perisic uhapsen na delu tokom sastanka obavestajne prirode sa americkim diplomatom, t.j. da je imenovani bio saradnik vojne obavestajne sluzbe SAD, sto mu je zasigurno pomoglo u ovoj prici. Tako da, ako ga puste i vrati se u Srbiju, sigurno ce ga ameri ponovo aktivirati.

  • swe

    28. februar 2013 | 19:10

    Tako i treba, sta ste okacili papu na naslovnoj, koga jos to briga!!!

  • Alenka

    28. februar 2013 | 18:51

    najzad neka lepa vest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA