Mrkonjić: Koridor 11 gradimo od marta

Ministar za infrastrukturu i energetiku najavio početak izgradnje deonice budućeg autoputa od Ljiga do Preljine

  • 1

Izgradnja autoputa na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljine trebalo bi da počne početkom marta, najavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar je naglasio da će deonicu od Ljiga do Preljine, zajedno raditi srpske i azerbejdžanske firme i da "oko toga tek slede dogovori".

- Probaćemo da radove počnemo negde početkom marta - istakao je Mrkonjić, navodeći da će, ukoliko sve bude kako treba, 2012. godina biti u znaku gradnje Koridora 11.

Za gradnju autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga pregovara se sa Turcima i na te dve deonice moglo bi da počne da se radi takođe za oko mesec dana, rekao je ministar Mrkonjić. On je dodao da će Srbija sama graditi autoput na te dve deonice ukoliko ne bude postignut dogovor i sa turskim partnerima.

Ministar je istakao da je ukupna vrednost dogovorenog kredita sa zvaničnicima Azerbejdžana 300 miliona evra i da su ta sredstva odobrena pod veoma povoljnim uslovima.

Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić izjavio je da je reč o izgradnji autoputa E 763, popularnije nazvanim Koridor 11. On je precizirao da će na delu od Ljiga do Preljine biti građene tri manje deonice od Ljiga do Bojkovaca, od Bojkovaca do Takova i od Takova do Preljine.

Mišić je istakao da je trasa veoma teška s obzirom da ide kroz planinski deo preko Rudnika i da je planirana izgadnja ukupno 66 mostova ukupne površine veće od 71.000 kvadratnih metara.

Sporazum o zajmu u Bakuu potpisao je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić. A, ministri infrastrukture i saobraćaja Srbije i Crne Gore, Milutin Mrkonjić i Andrija Lompar, u petak su još jednom potvrdili da će veliki projekat koji spaja dve zemlje biti realizovan i da je to jedan od prioriteta obe vlade.

(Telegraf.rs/izvor: Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    25. februar 2013 | 21:45

    Nije Bojkovaca nego Boljkovaca! Pre nego sto nesto napisete, raspitajte se malo o nazivu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA