Ublažavanje kazne Timošenkovoj ako plati odštetu državi

Ukoliko Julija Timošenko nadoknadi državi iznos za koji ju je oštetetila, a koji se procenjuje na 190 miliona dolara, postoji mogućnost da joj predsednik Ukrajne ublaži kaznu

  • 1

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič nagovestio je da bi mogao da ublaži kaznu bivšoj premijerki Juliji Timošenko, ali samo pod uslovom da ona nadoknadi državi iznos za koji ju je oštetila, a koji se procenjuje na 190 miliona dolara.

Timošenko, koja je uhapšena u avgustu 2011. godine, osuđena je na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja prilikom potpisivanja ugovora o isporukama ruskog gasa Ukrajini.

Janukovič je rekao i da će razmotriti pomilovanje saradnika Julije Timošenko i opozicionog lidera Jurija Lucenka, koji je pre godinu dana osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu, takođe, zbog zloupotrebe položaja, javio je AP.

Zapad je zatražio da se Timošenko i Lucenko oslobode, jer smatra da su procesi protiv njih politički motivisani.

Brisel je Ukrajini dao rok do maja da reši ova dva slučaja, upozoravajući da neće potpisati jedan od ključnih sporazuma o partnerstvu sa Kijevom dok se ne otklone zabrinutosti koje ima u vezi sa političarima koji se nalaze u ukrajinskim zatvorima.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA