Romi izdali dobijeni socijalni stan, pa otišli u Švedsku!

Stanovi u naselju u Uzun-Mirkovoj ulici u Požarevcu, namenski podignuti 2010. za smeštaj izbeglih i raseljenih porodica sa Kosova, oduzeti su od dve romske porodice i biće ponovo dodeljeni po okončanju konkursne procedure

  • 2

Dve romske porodice izbegle sa Kosova 1999. godine ostale su bez socijalnih stanova, jer su ih izdale trećim licima, pa potom otišle u Švedsku.

Reč je o stanovima u naselju u Uzun-Mirkovoj ulici u Požarevcu, namenski podignutom 2010. godine za smeštaj izbeglih i raseljenih porodica sa Kosova.

Ove porodice godinama su živele u divljem "Karton naselju" na Lučičkom putu, bez elementarnih higijenskih uslova, bez struje, vode i kanalizacije.

Uz pomoć Evropske unije, za njihov smeštaj u Uzun-Mirkovoj ulici podignuto je naselje sa 20 stambenih jedinica, uz koje su dobili nameštaj i šporete na čvrsto gorivo. Kasnije su dobili i pomoćne objekte za držanje ogreva, prostoriju za društvene aktivnosti i sportski teren.

- U međuvremenu je utvrđeno da su dve porodice napustile ove stanove i otišle u Švedsku, ne obaveštavajući nadležne o tome. Pre odlaska, oni su u svoje stanove nelegalno, po sopstvenoj odluci, uselili dve porodice iz Požarevca i Kostolca - kažu u Gradskoj upravi Požarevac.

Zbog takve zloupotrebe, ovi sporni stanovi oduzeti su prethodnim korisnicima i biće dodeljeni na korišćenje drugim porodicama, po okončanju konkursne procedure.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA