Prijava protiv gradonačelnika u fioci godinu dana!

Policijska uprava Vranje još krajem februara 2012. podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Antića zbog sumnje da je rukovodeći Sportskim savezom u periodu 2006-2010. s tekućeg računa odobravao isplatu neto zarada fudbalerima lokalnog FK Dinamo bez prijavljivanja zakonito stečenih prihoda fudbalera

  • 0

Policijska uprava Vranje još krajem februara 2012. podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Antića zbog sumnje da je rukovodeći Sportskim savezom u periodu od 2006 do 2010. s tekućeg računa odobravao isplatu neto zarada fudbalerima lokalnog FK Dinamo bez prijavljivanja zakonito stečenih prihoda fudbalera, a radi izbegavanja plaćanja poreza i doprinosa.

Krivična prijava protiv gradonačelnika Vranja i šefa lokalnih socijalista Zorana Antića za utaju poreza u Sportskom savezu Grada Vranja, organizaciji u kojoj je ovaj do letos bio predsednik, godinu dana nalazi se u fioci nekog od zamenika u Osnovnom tužilaštvu u Vranju.

Istraga zbog nanete štete državi u iznosu od 10 miliona dinara nije makla dalje od početka, a pretkrivični postupak je u fazi "prikupljanja potrebnih obaveštenja" po zahtevu koji je Tužilaštvo prosledilo Filijali Poreske uprave u Vranju, potvrđeno je u tužilaštvu.

Policijska uprava Vranje još krajem februara 2012. osumnjičila je Antića da je rukovodeći Sportskim savezom u periodu 2006-2010. odobravao da se s tekućeg računa saveza br. 115-1909-60, otvorenog kod filijale "KBC banke", isplaćuju neto zarade igračima lokalnog FK Dinamo bez prijavljivanja zakonito stečenih prihoda fudbalera. Na račune fudbalera "leglo" je 37,8 miliona dinara na koje nisu plaćeni porezi i doprinosi.

Antić negira optužbe, tvrdeći kako on nije prava adresa za krivičnu prijavu. Kaže da su obaveze prema državi za pomenute isplate fudbalerima trebali plaćati ljudi iz rukovodstava FK Dinamo, koje nije imenovao. Sportski savez, pravda se, samo je otvorio namenski račun sa FK Dinamo kako bi klub premostio period blokade vlastitog računa.

- Slučaj nema dodirnih tačaka sa mnom. Zbog političkog kredibiliteta u interesu mi je da se što pre skine ljaga s mog imena. Poreskoj policiji sam dao svu dokumentaciju, ni na koji način ne ometajući istragu - rekao je Antić.

Slučaj su lane otvorili naprednjaci, tada opozicionari, a danas najbliži partneri socijalista u lokalnoj vlasti. Antić i aktuelni narodni poslanik SNS Dragan Nikolić tada su vodili žestok politički i lični rat, ali su posle majskih izbora zakopali ratne sekire i napravili koaliciju.

- Sve je na državnim organima. Ne želim da bilo šta prejudiciram ili utičem na njih. U ovom trenutku na slučaju radi Osnovno tužilaštvo i ja u vezi s tim nemam nikakav komentar – uzdržan je Nikolić.

Nezvanično, Poreska uprava trebala je da za potrebe tužilaštva utvrdi tačan iznos neplaćenog poreza u Savezu za sporni period. Posle toga došla bi tužilačka odluka - ide li se u istragu ili se prijava odbacuje. Ne zna se samo zašto je za tu, inače jednostavnu odluku u sudskoj praksi, potrebno više od godinu dana.

(K. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA