Motociklom iz Vrnjačke Banje kroz Afriku!

Motociklista Slobodan Vukojević planira da za četiri meseca pređe rutu od 13.000 kilometara, od Bugarske, preko Turske, Egipta, Sudana Etiopije, Kenije, Tanzanije, Zambije do Južne Afrike

  • 1

Poznati motociklista Slobodan Vukojević iz Vrnjačke Banje, koji je prešao Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu, sprema se da iz svog mesta 13. aprila krene u osvajanje Afrike.

Hrabri motorista je već prešao više od  od 50.000 kilometara, spavao pod šatorom, jeo jednu sardinu po dva dana, na putu kroz Rusiju smršao čak 20 kilograma, a cilj mu je bio da obiđe ceo svet na motoru marke "suzuki 650".

- Sada se spremam za sledeću avanturu od 13.000 kilometara, koja me vodi preko Bugarske, Turske, Egipta, Sudana Etiopije, Kenije, Tanzanije, Zambije do Južne Afrike i koju planiram da obavim u vremenskom periodu od tri do četri meseca - izjavio je Vukojević dodavši da će na put krenuti sa posebno pripremljenim motociklom "Honda Afrika tvin 750", opremom za snimanje kao i kamerom visoke HD-rezolucije, koja će biti fiksirana i na zaštitnoj kacigi tokom vožnje.

Vukojevć kaže da je tokom pređenih 17.000 kilometara u Rusiji potrosio 2.800 evra i izrazio nadu da će uspeti da pronađe sponozore za naredni put.

Turistička organizacija Vrnjačke Banje već je Vukojeviću ponudila podršku, jer smatra da je njegov put dobra prilika za promociju turističkih potencijala mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    5. mart 2013 | 18:29

    Плаво небо и широки ти путеви брате. :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA