ASAD: Sirijska vlada pobedila pobunjenike!

- Značajni uspesi su učinjeni, čiji je strateški značaj jasan čak i onima u regionu i ostatku sveta koji prave beskorisne planove protiv sirijske bezbednosti - rekao je predsednik ove bliskoistočne države u kojoj već dve godine besni građanski rat

  • 0

Predsednik Bašar el Asad izjavio je da je Sirija izvojevala pobedu u borbi protiv pobunjenika koji nastoje da svrgnu režim, komentari su objavljeni danas u libanskim medijima.

- Zavera protiv Sirije se približava kraju - piše prosirijski list Al Ahbar, prenoseći izjavu neimenovanog političara koji je razgovarao s Asadom u prestonici Damasku.

Taj arapski zvaničnik koji je posetio Damask kaže da mu je Asad rekao da opozicija "igra igru da preživi", preneo je AFP.

- Značajni uspesi su učinjeni, čiji je strateški značaj jasan čak i onima u regionu i ostatku sveta koji prave beskorisne planove protiv sirijske bezbednosti - dodao je Asad.

Političari su kazali da je Asad veoma zadovoljan razvojem vojne situacije u zemlji i da smatra da su kontradiktorne izjave opozicionih grupa u izbeglištvu dokaz njihovog neuspeha.

Asadova vlada je, navodi francuska agencija, često isticala da je pobuna koja je počela u Siriji u martu 2011. godine zavera protiv zemlje potpomognuta iz inostranstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA