Uredno snabdevanje strujom iz termoelektrane "Nikola Tesla"

Samostalni savetnik za odnose sa javnošću ove kompanije kaže da ona radi punim kapacitetom kao i da zaposleni rade u dodatnim smenama, kako ne bi bilo problema u snabdevanju

  • 0

 Termoelektrana "Nikola Tesla" proizvodi električnu energiju punim kapacitetom i dnevno isporučuje energetskom sistemu Srbije 60 miliona kilovati sati struje, izjavio je danas samostalni savetnik za odnose sa javnošću u toj elektrani Željko Martinović. On je dodao da su svi blokovi na mreži i da se ulažu dodatni napori i ljudstvo kako bi sve funkcionisalo bez problema.

- Velike su hladnoće i sistem je veliki, tako da ulažemo dodatne napore kako bi sve funkcionisalo i da bi nesmetano proizvodili svaki kilovat sat, kazao je Martinović.

On je dodao da je Termoelektrana "Nikola Tesla" angažovala i dodatne smene i da su ljudi neprestano na dežurstvima.

Martinović je ponovio apel građanima da racionalno troše električnu energiju.

- I pored svih napora da izađemo svim potrošačima u susret, energija se uvozi, nemamo dovoljno struje u Srbiji i zbog toga apelujemo na što racionalniju proizvodnju tamo gde god je to moguće, rekao je Martinović.

Kako je ranije izjavio direktor EPS Dragomir Marković, Srbija uvozi između 500 i 600 megavata svakog sata a prosečna cena struje iznosi oko 6,5 evrocenti po kilovat-času.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA