KRAJ OKUPACIJE: Britanska vojska se povlači iz Nemačke do 2019!

Britanski vojnici prisutni su u Nemačkoj od kraja Drugog svetskog rata gde su došli s ciljem da obezbede stabilnost te zemlje nakon pada nacizma, a ostali su da odvrate Ruse od napredovanja s istoka u vreme hladnog rata. Sada, napokon, odlaze kući

  • 1

Ministar odbrane Velike Britanije saopštiće danas da će britanski vojnici napustiti Nemačku četiri godine ranije nego što je očekivano - do 2019. godine, piše londonski "Dejli mejl" u današnjem broju.

Oko 10.000 vojnika će se vratiti u domovinu do kraja 2016, a preostalih oko 4.500 u 2019. godini.

Britanski vojnici prisutni su u Nemačkoj od kraja Drugog svetskog rata gde su došli s ciljem da obezbede stabilnost te zemlje nakon pada nacizma, a ostali su da odvrate Ruse od napredovanja s istoka u vreme hladnog rata, navodi list. Ministarstvo odbrane smatra da će njihov povratak značiti uštedu od 240 miliona funti godišnje.

S druge strane, to će značiti velika ulaganja u obezbeđivanje njihovog smeštanja u Britaniji, jer će biti napravljeno sedam garnizona za njih i njihove porodice.

Oko 1,8 milijardi funti biće investirano u Britaniji za stanove i infrastrukturu za tih sedam garnizona širom zemlje. Većina njih će biti podignuta na već postojećim vojnim objektima u mestima kao što su Selisbari Plejn, Edinburg, Keterik, Alderšto i Kolčester.

Oko jedne milijarde funti biće utrošeno za izgradnju 1.900 novih stanova za porodice i 7.800 stanova za neoženjene vojnike. Ostatak investicije biće potrošen na tehničku infrastrukturu.

Otvoreno je pitanje zbog čega se na nemačkom tlu i dalje nalaze savezničke trupe, kada se ova zemlja odavno i potpuno transformisala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA