BADNJEVAC: Rat oko prostorija mesne zajednice

Savet mesne zajednice u Badnjevcu radi u dva sastava, jer meštani ne mogu da se dogovore o rukovodstvu. Jedna grupa je obila prostoriju mesne zajednice kako bi tamo držali sastanak, iako je lokal pod zakupom aktuelnog predsednika Saveta

  • 0

Grupa meštana iz Badnjevca kod Žitorađe tvrdi da su predstavnici mesne zajednice pokušali nasilno da obiju prostorije lokala u kome se održavaju sastanci mesne zajednice.

Ovo je nastavak rata koji se mesec dana vodi između meštana, a uzrok je Savet za mesnu zajednicu, koji trenutno ima dva sastava.

Predstavnici mesne zajednice su bušilicom obijali bravu, kada su naišli policija i grupa meštana. Lokal je pod zakupom Zorana Stošića, predsednika mesne zajednice, koga osporava grupa meštana.

- Moje komšije S. J., D. J., V. M. i S. V. nasilno su pokušale da uđu u lokal jer smatraju da su legitimni predstavnici mesne zajednice. To nije istina. Lokal se vodi na mene i na ovaj način su pokušali da mi ometaju posed - kaže Stošić, i dodaje da je S. V., kada je video policiju, pobegao, da bi se po odlasku policije vratio i vređao Stošića i ostale okupljene meštane.

Rat meštana Badnjevca ne bi mogao da razreši ni premijer Srbije Ivica Dačić, koji je njihov zemljak, jer i lokalna vlast poslednjih dana ne ume da preseče i kaže ko je zapravo legitimni predstavnik mesne zajednice.

Pre tri nedelje ova grupa meštana koja je pokušala da obije prostorije sakupljala je potpise navodno za uvođenje vode u selu, da bi kasnije taj spisak predstavila kao peticiju za opoziv dotadašnjeg saveta mesne zajednice, o čemu je Telegraf već pisao.

Zatim su raspisani izbori, a da dotadašnji predsednik mesne zajednice nije razrešen dužnosti.

- Do svega ovoga ne bi došlo da nije bilo propusta u izboru. Prvo je trebalo da se kroz zbor raspusti dosadašnji predsednik, raspišu novi izbori i postavi nov predsednik - izjavio je savetnik predsednika opštine Žitorađa Dobrivoje Mitić, koji je naglasio da bi trebalo da se uskoro razreši jednomesečno dvovlašće u  selu.

Provalnike su na licu mesta zatekli mnogobrojni građani koji su obavestili policiju, koja je sprečila dalje radove na obijanju brave.

Kako smo saznali, ugovor o korišćenju ovog lokala ima Zoran Stošić, koji je i predsednik mesne zajednice, te je on ovaj lokal, kako kaže, ustupao za sastanke mesnoj organizaciji penzionera i  FK Svetlost.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA