Majke Srebrenice: Meronu, licemer si!

Udruženje "Majke Srebrenice" uputilo je pismo predsedniku Haškog suda Teodoru Meronu da podnese ostavku zbog oslobađanja Momčila Perišića i nazvale ga licemerom jer se samo nekoliko sati pre oslobađajuće presude generalu Perišiću sastao sa njima

  • 22

Udruženje "Majke Srebrenice" uputilo je pismo predsedniku Haškog suda Teodoru Meronu da podnese ostavku zbog oslobađanja Momčila Perišića i nazvale ga licemerom.

U pismu do kog je došla agencija Anadolija, "Majke Srebrenice" podsećaju da je upravo Meron predsedavao Žalbenim većem koje je ukinulo prvostepenu presudu generalu Perišiću od 27 godina zatvora i pustilo ga na slobodu.

- Mnogo puta smo se sastajale s Vama kao predsednikom ICTY-a. Na svakom susretu smo Vam "otvorili dušu i srce", iznosili svoje patnje, strahove, ali i probleme. Mislili smo da Vi, kao čovek koji je preživio holokaust, razumete našu bol i da saosećate sa nama. Mislili smo da nikada nećete zloupotrebiti naše poverenje i smatrati nas samo kao deo protokola koji Vam nalaže Vaša funkcija - poručile su "Majke enklava Srebrenica i Žepa" predsedniku Haškog suda.

One kažu i da ih je predsednik Haškog suda primio u svom kabinetu svega nekoliko sati pre oslobađanja Perišića, što smatraju vrhunskim činom licemerstva.

- Vašu odluku da se sastanete sa nama, žrtvama genocida, nekoliko sati pre oslobađanja Momčila Perišića, smatramo vrhuncem Vašeg licemerja i ponižavajućom zloupotrebom Vaše funkcije. Održavanje sastanka sa žrtvama nekoliko sati pre izricanja oslobođajuće presude Perišiću doživeli smo kao najstrašniju moru koja nam se desila nakon genocida kada smo bili oči u oči sa ubicama naših najdražih koji su bez trunke saosećanja nas gledali u oči i ubijali naše najdraže - napisale su Meronu "Majke Srebrenice".

Ovo udruženje zapitalo je predsednika Haškog suda šta oni za njega predstavljaju.

- Ubicama smo bili samo broj u realizaciji genocida, a šta smo Vama? - upitale su "Majke Srebrenice" predsednika Haškog suda, sugerišući mu da se samoinicijativno isključi od daljeg odlučivanja u žalbenim postupcima i da zatraži da ga na čelu Haškog suda zameni osoba koja će dostojno predstavljatu funkciju predsednika.

(M. B. / Izvor: Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    5. mart 2013 | 18:58

    A sta cemo sa svim generalima oslobodjenim od Nasera Orica,preko Gotovine,Markaca i ostalih "velikih heroja"!Strasno kakva drskost!

  • Pravoslavac

    5. mart 2013 | 17:15

    Pobogu... Kakve bre majke srebrnice... Pa da li ste vi normalno? Kakav bre genocid? Kako imate obraz, ako znate sta je to, da posle svega jos se i "bunite" vašim sopstvenim izmisljotinama? Sramota...

  • Sale

    5. mart 2013 | 19:22

    Karadzicu i Mladicu se sudi za "genocid u Srebrenici" a da ne postoji konacna lista POTVRDJENIH identiteta lica za koje se tvrdi da su "ubijeni" ... Ako je bilo zlocina to onda nije vise od 2-3 hiljade ljudi muskaraca a koji su poginuli kao pripadnici muslimanske vojske 90-ih... To vas Alija kaze sam - prema tome, ako zelite ispostavicemo 100% tacne spiskove Srba koje ste vi pobili i poklali i sigurno ce biti veci broj imena na toj listi nego na vasoj izmisljenoj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA