Uhapšen solista Boljšoj teatra

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo da su uhapšeni su solista Boljšoj teatra Pavel Dmitričenko i vozač Andrej Lipatov

  • 0

Tri osobe, uključujući i solistu Boljšoj baleta i osumnjičenog napadača, uhapšene su u okviru istrage o napadu kiselinom na direktora tog teatra Sergeja Filina.

Prethodno je Ministarstvo javilo da je uhapšen jedan čovek, za koga se veruje da je umešan u napad na Filina, koji se dogodio u Moskvi 17. januara uveče, kada mu je na lice bačena sumporna kiselina. Filin je zadobio teške opekotine oka i lica, i sada je na lečenju u Nemačkoj.

- Uhapšeni su solista Boljšoj teatra Pavel Dmitričenko i vozač Andrej Lipatov - navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Treći čovek, koji je ranije uhapšen, je "osumnjičeni napadač star 35 godina". On je uhapšen u oblasti Tver, na 160 kilometara severozapadno od Moskve, naveo je isti izvor. Ruske agencije su javile da se on zove Juri Zarutcki.

Ministarstvo nije navelo ulogu u zločinu druge dvojice uhapšenih − igrača i vozača.

Međutim, prema policijskom izvoru, na koji se poziva agencija Ria Novosti, istraživaci imaju dokaze prema kojima je Dmitričenko naručio napad i sada se utvrđuju njegovi motivi.

(I. M. / Izvor: Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA