Ustavni sud odbio žalbu Dobrosava Gavrića

Ustavni sud Srbije je potvrdio kao pravosnažnu presudu kojom je Gavrić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana

  • 0

Ustavni sud Srbije odbio je kao neosnovanu ustavnu žalbu Dobrosava Gavrića i potvrdio pravosnažnu presudu kojom je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. godine. Gavrićeva odbrana razmišlja o nastavku "pravne borbe" pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Gavrićev beogradski branilac Veljko Delibašić je potvrdio da je u kontaktu s Gavrićem koji je u ekstradicionom pritvoru u Južnoafričkoj Republici.

Posle pet godina bekstva od srpskih pravosudnih organa, Gavrić je uhapšen u Belvilu zbog trgovine drogom gde se skrivao pod lažnim identitetom.  Ministarstvo pravde Srbije zatražlo je njegovo izručenje radi izdržavanja kazne zatvora, o čemu još odlučuju pravosudne vlasti Južnoafričke Republike.

Telegraf.rs/Izvor:Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA