TUGA NA JUGU: Bankrotirao rudnik Grot

Odlukom Privrednog suda u Leskovcu oko 300 rudara ostalo bez posla

  • 2

U rudniku olova i cinka Grot u Krivoj Feji kod Vranja proglašen je bankrot. Odluku je doneo sudija Privrednog suda u Leskovcu Ćira Mitić. Ovu informaciju potvrdio je dosadašnji vlasnik rudnika Branislav Jović, direktor firme "Trend kompani" iz Jagodine, inače najveći poverilac sa oko 90 odsto potraživanja, na čiji je predlog 2005. godine u rudniku uveden stečaj.

- Očekujem zvanično rešenje suda. Izjaviću žalbu. Sudija Mitić radio je pod pritiskom SPS, koji, kao ključna poluga lokalne vlasti u Vranju, tamo želi da formira javno preduzeće i zapošljava svoje ljude, iako rudnik uspešno radi i zaposleni primaju plate - rekao je Jović.

Stotinak rudara Grota protestovalo je prošle sedmice ispred zgrade gradske uprave u Vranju, izražavajući nezadovoljstvo što Jović nije sproveo reorganizaciju i rudnik doveo pred bankrotstvo, zbog čega je, navodno, veliki broj radnika završio na ulici.

Rudari su se obratili državnim institucijama i zatražili od njih pomoć jer će nakon pravosnažnosti odluke o bankrotstvu Privrednog suda u Leskovcu oko 300 zaposlenih ostati bez posla.

(K. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. mart 2013 | 16:52

    Da se nalazi u Beogradu onda bi nasli pare i poso bi cvetao. Ovako ih bas ...

  • Ralexic

    6. mart 2013 | 19:06

    @,Vlada:Upravo tako.Odvaja se nivac za Jat,EPS i Sartid a nema za rudare.E braco.moja kome ste se vi zamerili?Video sam vas u petak ispred Privrednog suda u Leskovcu.A jel ste videli koliko policajaca je bilo.Zalosno ali to je odnos drzave prema obucnim radnicima.Bitno da 140 agencija radi punim parom.Nemci,italijani i svajcarci zajedno imaju ispod 50 agencija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA