SKANDALOZNO: Država sirotinji deli bajatu hranu!

Stanovnici Iriga dobili su tegle cvekle i kiselih krastavaca sa rokom upotrebe do 2012. godine. - Oni koji žele da uzmu zimnicu, to mogu. Pokažemo i dopis o ispravnosti i kvalitetu robe - kaže sekretar Crvenog krsta u Iirigu Boban Ćirić

  • 3

Komesarijat za izbeglice i migracije poslao je kao pomoć siromašnim Irižanima dvanaest tona kiselih krastavaca i cvekle iz robnih rezervi Srbije, kojima je rok upotrebe istekao još 2012. godine!

Ovo je među nasiromašnijim stanovnicima Iriga izazvalo uzbunu, ali i srdžbu.

- Jeste da smo sirotinja, ali nije u redu da nas tako potcene. Dobio sam deset kilograma zimnice, pola su krastavci, a pola cvekla. I na jednim i na drugim teglama je rok upotrebe do 2012. godine. Neću to da jedem, ne dozvoljavam da me truju - kaže D. M. za "Večernje novosti".

Inače, pošiljka od 12 tona krastavaca i cvekle deli se na 650 porodica ili 1.500 građana, koji su obuhvaćeni ovom vrstom pomoći. U Komesarijatu opštine Irig, kao i u Crvenom krstu, gde se vrši raspodela, uveravaju da je roba dobrog kvaliteta.

- Tačno je da na teglama stoji da je rok upotrebe do 2012. godine, međutim, mi smo uz robu dobili i dopis da je izvršen dodatni pregled u Zavodu za javno zdravlje, Centru za higijenu i hummanu ekologiju u Subotici i da su proizvodi ispravni i dobri za ljudsku ishranu - kaže Milorad Vlahović iz Komesarijata za izbeglice u ovoj opštini.

U Crvenom krstu smatraju da neko želi da degradira najbolje namere da se pomogne socijalno ugroženim licima.

- Oni koji žele da uzmu zimnicu, to mogu. Pokažemo i i dopis o ispravnosti i kvalitetu robe - kaže sekretar Crvenog krsta u Iirigu Boban Ćirić.

Na pomoć, koja je izazvala revolt siromašnih žitelja opštine, ljut je i predsednik opštine Irig Vladimir Petrović.

- Mi smo iz dobre namere izašli u susret Republičkim robnim rezervama da obezbedimo prevoz te nabavke, a da nam neko pošalje zimnicu sa rokom upotrebe do prošle godine, to još ne mogu da verujem. Tražiću da se preispita odgovornost onih koji su bili zaduženi za ovu vrstu "pomoći" - poručuje Petrović.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    7. mart 2013 | 00:29

    Bruka i sramota. U Niskim bolnicama,menzama,vrticima,kasarnama se hrana u ogromnim kolicinama baca. Umesto da se deli sirotinji

  • brza strela

    7. mart 2013 | 09:54

    najgora zemlja na planeti

  • Marina

    9. mart 2013 | 01:12

    Brza strelo,idi slobodno,takvi koji ne vole i pljuju sopstvenu zemlju nam i ne trebaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA